Boloņas mērce 3

4 1

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
  • 4 vidēji sīpoli
  • 4 vidēji burkāni
  • 1 kg svaigu tomātu
  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 200 -300 g sausā baltvīna
  • 200 -300 g piena
  • Zaļumu buķete
  • Ēd.karote tomātu pastas
  • Garšvielas

Pagatavošana

180 min.
  1. Sīpolus smalki sagriež, burkānus nomizo un sarīvē. Visu liek cepties dziļā pannā vai vislābāk uzreiz vidēja izmēra katliņā. Cep līdz tie paliek zeltaini brūni.
  2. Pievieno malto gaļu, kārtīgi apmaisa, cep kamēr gaļa arī iegūst zeltainu toni. kad gaļa gatava tai pielej pienu un to vāra kamēr piens izsautējies. Tad lej klāt vīnu, un turpina kamēr tas iztvaikojis un paliek tikai burvīgs baltvīna aromāts.
  3. Kamēr sautējas vīns, tomātus aplej ar karstu ūdeni lai tos varētu nomizot un iztīrit no visām sēklām. Tomātu mīkstumu sagriež sīkos gabaliņos un pievieno mērcei tad kad izsautējies vīns. Pievieno tomātu pastu, garšvielas un zaļumu buntīti un sautē vēl pāris stundas, pēc vajadzības pievieno ūdeni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni