Boloņas mērce 3

2005. gada 31. maijs
Foto: Linda Veidemane
Pagatavošana
180 min
1. Sīpolus smalki sagriež, burkānus nomizo un sarīvē. Visu liek cepties dziļā pannā vai vislābāk uzreiz vidēja izmēra katliņā. Cep līdz tie paliek zeltaini brūni.
2. Pievieno malto gaļu, kārtīgi apmaisa, cep kamēr gaļa arī iegūst zeltainu toni. kad gaļa gatava tai pielej pienu un to vāra kamēr piens izsautējies. Tad lej klāt vīnu, un turpina kamēr tas iztvaikojis un paliek tikai burvīgs baltvīna aromāts.
3. Kamēr sautējas vīns, tomātus aplej ar karstu ūdeni lai tos varētu nomizot un iztīrit no visām sēklām. Tomātu mīkstumu sagriež sīkos gabaliņos un pievieno mērcei tad kad izsautējies vīns. Pievieno tomātu pastu, garšvielas un zaļumu buntīti un sautē vēl pāris stundas, pēc vajadzības pievieno ūdeni.
Uz augšu