Skābētas sēnes

Sastāvdaļas

  • Sēnes
  • Sāls
  • Ķiploki
  • Upeņu lapas

Pagatavošana

1 min.
  1. Rudens sēnes novāra (protams, ēdamās), skalo vairākos ūdeņos, lai pazūd glumums. Sēnes ietin marlē un liek zem kārtīga sloga uz nakti vai visu diennakti - tas atkarīgs no sloga. Kad sēnēm ūdens nospiests, tās samaisa ar sāli (apmēram uz pieciem kg sēņu sauja sāls) pievieno 3 sasmalcinātus ķiplokus, desmit upeņu lapas un ļoti cieši sapilda traukos (virskārtai vēl nedaudz pārberot sāli ), kurus var aizvākot. Vislabāk likt litra burkās, jo ziemā, kad trauki attaisīti, tie jātur leduskapī. Nedrīkst traukus pielikt līdz augšai, jo sēnes var piebriest. Pirmajās dienās trauki ir jāuzmana, jo, sākoties skābšanas procesam, var nošaut vāciņus, kas tūlīt jānomaina. Ja sēnes būs pārsālītas, tās izmantojot būs jāmazgā vai jāmērcē, ja viss izdarīts pareizi, tām jābūt lietojamām uzreiz. Upeņu lapu vietā var izmantot 3-5 cm sagrieztus upeņu jaunos dzinumus.

Komentāri

GMC 2016. gada 6. septembris 22:09
Tā nav skābēšana, bet gan sālīšana. Gan sālot,gan skābējot nepiekopju sēņu pārmērīgu nosusināsānu jo nepietiks sēnēs esošais mitrums pievienojot sāli un cukuru,pat ar slogu nedabūsiet mitrumu augšā, nāksies maisīt sālsūdeni lai nosegtu sēņes.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi