Sākums > Receptes > Zupas

Pikantā sēņu zupa

2005. gada 12. aprīlis
Foto: Jelena Jekimova
Pagatavošana
40 min
1. Sēnes nomazgā, noplaucē, sagriež salmiņos un sviestā viegli apcep. Marinētiem gurķiem notīra mizu, izņem sēklotni (lielajiem), sagriež mazās šķēlītēs, liek katliņā, uzlej nedaudz ūdens un tvaiko līdz gatavībai. Sīpolus sagriež salmiņos, uz pannas sviestā viegli apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno tomātu biezeni un vēl nedaudz pakarsē. Katliņā ielej 800 g ūdens un uzvāra, pieliek apceptas sēnes, sīpolus, arī daļiņās sagrieztus svaigus tomātus, tvaikotus gurķus, uzvāra. Beigās zupai pieliek garšvielas, olīvas un pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
Uz augšu