Sākums > Receptes > Salāti

Taizemiešu salātu mērce

2005. gada 30. maijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Zivju mērci sajauc ar laima sulu.
2. Čilli piparu sagriež 5mm gredzenos, pievieno mērcei.
3. Ja vēlas mērci ar ķiploku: nemizotu ķiploka daivu uz dēļa ar platu nazi saspiež plakanu, atdala mizas, ķiploku smalki sakapā. Spiedi nelietot!
4. Ja vēlas mērci ar lokiem: lokus smalki sagriež, pievieno mērcei. Jo ilgāk loki tiks marineti mērcē, jo mazāk būs jūtama svaigo sīpolu smaka mutē pēc ēšanas.
5. Ja vēlas maigu ķiploku garšu, kapātus ķiplokus ieprikš apcel zeltaini brūnus eļļā, sietā notecina taukus, atdzesē. Ceptus ķiplokus neliek mērcē, bet gan pārkaisa salātiem tieši pirms servēšanas.
6. Salāti parasti sastāv no aisberga salātiem, burkāniem, tomatiem, nelielā ūdens daudzumā vārīta gaļa, kalmārs vai garneles. Dekorē ar koriandru (kinzu).
Uz augšu