Lieldienu deserts

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg liesa biezpiena
  • 200 g saldā krējuma
  • 200 g dažādu augļu
  • 175 g sviesta
  • 175 g cukura
  • 50 g notīrītu mandeļu
  • 50 g maltu mandeļu
  • 25 g apelsīnu un citronu cukāžu
  • 3 olu dzeltenumi
  • Tējkarote vanilīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Augļus sīki sagriež un apber ar cukuru. Biezpienam uzliek slogu, lai notecētu liekais šķidrums. 100 g sacukurotu augļu sajauc ar vaniļu, maltām mandelēm un cukādēm. Caur sietu izberztam biezpienam pievieno saputotu sviestu. Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, nepārtraukti maisot pievieno siltu saldo krējumu, visu vēlreiz uzsilda, taču neuzvāra. Pēc tam katliņu iegremdē aukstā ūdenī ar ledu, lai strauji atdzesētu. Krēmam pakāpeniski pievieno sagatavotos augļus un biezpiena masu. 1,5 l formā formā ieklāj nedaudz samitrinātu marli, tās galus atstāj ārpusē, tad liek krēmu. Marles galus sasien, tad uzliek slogu. Krēmu uz 12 stundām atstāj ledusskapī.
  2. Pirms pasniegšanas izliek uz deserta šķīvja, pārkaisa ar apgrauzdētām mandelēm, atlikušajiem augļiem un cukādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti