Aveņu krēms

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 olu dzeltenumi
  • 40 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 ēdk. karsta ūdens
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 dl saldā krējuma
  • 250 g aveņu (var būt arī konservētas vai saldētas; aveņu vietā var izmantot arī zemenes vai mellenes)
  • Dažas citronmelisas vai piparmētru lapiņas

Pagatavošana

1 min.
  1. Olu dzeltenumus puto ar cukuru, vaniļas cukuru, citronu sulu un karsto ūdeni. Bļodu ieliek ūdens peldē un turpina putot, līdz rodas gaišs krēms. Jāraugās, lai ūdens nesāktu vārīties, citādi krēms neizdosies. Pēc tam bļodu ieliek aukstā ūdenī un vēl kādu brīdi turpina putot.
  2. Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā olu krēmā.
  3. Divas trešdaļas ogu saspaida ar dakšiņu un pamazām iecilā krēmā. Krēmu pasniedz glītos trauciņos, rotā ar ogām un piparmētru vai citronmelisas lapiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti