Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena un ķiršu saldējums

2005. gada 28. maijs
Foto: laurita
Pagatavošana
1 min
1. Ķiršus noskalo tekošā ūdenī. Nomazgātās ogas sakārto uz dvieļa. Pāris ķiršu var atstāt izdekorēšanai, pārējiem izņem kauliņus un samaļ mikserī vai saspiež. Ķiršus sajauc ar pusi no cukura. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru, līdz krēma konsistencei, pievieno samaltos ķiršus. Saldo krējumu sakuļ cietās putās, daļu atstāj dekorēšanai, pārējo jauc klāt biezpiena krēmam. Formu, kurā liksi krēmu, iesmērē ar medu un pārkaisa ar mandelēm. Formā liek sagatavoto krēmu un uz 4-5 stundām ievieto saldētavā. Pirms pasniegšanas formu iegremdē karstā ūdenī un gatavo krēmu dekorē ar putukrējumu un ogām.
Uz augšu