Sākums > Receptes > Deserti

Siera kliņģerīši ar ķimenēm

2005. gada 4. aprīlis
Foto: Jelena Jekimova
Pagatavošana
45 min
1. Saputotam sviestam pievieno miltus, smalki sarīvētu sieru un pievieno atlikušās sastāvdaļas.
2. Mīklu ātri samīca un noliek aukstumā uz 2 stundām uzbriest.
3. Tad siera mīklu sadala lodītēs apmēram 50 g svarā.
4. No katras lodītes izveltnē aukliņu, ko saloka kliņģerītī.
5. Kliņģerīšus pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī pie 160-180°C līdz gaiši dzeltenbrūnai krāsai.
6. * Siera kliņģerīši labi garšo pie tējas, kafijas un buljona.
7. Labu apetīti!
Uz augšu