Siera kliņģerīši ar ķimenēm

Sastāvdaļas

  • 300 g Holandes siera
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 500 g miltu
  • 300 g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. universālā garšvielu maisījuma
  • 1 ēd. k. ūdens
  • 1 ola (klinģerīšu pārsmērēšanai)

Pagatavošana

45 min.
  1. Saputotam sviestam pievieno miltus, smalki sarīvētu sieru un pievieno atlikušās sastāvdaļas.
  2. Mīklu ātri samīca un noliek aukstumā uz 2 stundām uzbriest.
  3. Tad siera mīklu sadala lodītēs apmēram 50 g svarā.
  4. No katras lodītes izveltnē aukliņu, ko saloka kliņģerītī.
  5. Kliņģerīšus pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī pie 160-180°C līdz gaiši dzeltenbrūnai krāsai.
  6. * Siera kliņģerīši labi garšo pie tējas, kafijas un buljona.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi