Siera kliņģerīši ar ķimenēm

Sastāvdaļas

  • 300 g Holandes siera
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 500 g miltu
  • 300 g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. universālā garšvielu maisījuma
  • 1 ēd. k. ūdens
  • 1 ola (klinģerīšu pārsmērēšanai)

Pagatavošana

45 min.
  1. Saputotam sviestam pievieno miltus, smalki sarīvētu sieru un pievieno atlikušās sastāvdaļas.
  2. Mīklu ātri samīca un noliek aukstumā uz 2 stundām uzbriest.
  3. Tad siera mīklu sadala lodītēs apmēram 50 g svarā.
  4. No katras lodītes izveltnē aukliņu, ko saloka kliņģerītī.
  5. Kliņģerīšus pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī pie 160-180°C līdz gaiši dzeltenbrūnai krāsai.
  6. * Siera kliņģerīši labi garšo pie tējas, kafijas un buljona.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti