Tunča kūka

2005. gada 9. jūnijs
Foto: Gunde
Pagatavošana
50 min
1. Mērīšanai izmantojam „graņonku”.
2. Pienu, eļļu, olas, sieru sakuļam blenderī (ja mīkla tiek gatavota ar blenderi, var izmantot arī sagrieztu parasto sieru - pieliekam daļu miltu, cepamo pulveri.
3. Ņemam ārā, pieliekam pārējos miltus (oriģinālā it kā paredzēts visu mīklu sakult blenderī, taču manējais eksemplārs atsakās kvalitatīvi līdz galam sakult ar visiem paredzētajiem miltiem!).
4. Aptuveni 2/3 mīklas lejam pannā, un pārējo – virs pildījuma.
5. * Citas minētās receptes variācijās eļļas īpatsvars pret pienu ir mazāks, tā ka, ja sastāvdaļa „2/3 glāzes eļļas” liekas par daudz, var mēģināt likt mazāk un palielināt piena daudzumu.
6. Pildījums – nolejam sulu vai eļļu no tunča;
7. Samaisām ar smalki grieztu papriku, tomātiem (ja tomāti ļoti sulojas, vēlams drusku nokāst, savādāk kūka var sanākt par daudz „skapja”) un veselām vai grieztām olīvēm.
8. * Ja esi piekritējs/-ja, var likt klāt sakapātu sīpolu, būs „kreptīgāk”.
9. Man liekas smeķīgāk pirms ēšanas drusku uzspiest laima sulu, savukārt māsa atzīst par labu esam kopā ar labi daudz skāba krējuma!
10. * Kas attiecas uz pildījumu, te nu ir daudz variāciju – dārzeņi, sēnes, vista utt.
11. Cepšanas grādus pateikt nemāku, jo „Karpati 17”, tos neuzrāda. Cepu nepilnu stundu vidēji mazā karstumā.
12. Labu apetīti!
Uz augšu