Sviesta mīklas ābolmaize ar drumstalām

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 300 g miltu
  • 140 g sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 ola
  • Pildījumam
  • 150 ml piena
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 100 ml persiku vai kāda cita dzelteno augļu jogurta
  • 20 ml liķiera
  • 3 -4 āboli
  • Puscitrona sula

Pagatavošana

1 min.
  1. No miltiem, sviesta, cukura, olas un sāls samīca mīklu un uz stundu noliek aukstumā.
  2. Tad 2/3 mīklas ieklāj ietaukotā veidnē, ar dakšiņu sadursta un cep pusgatavu. Pārējo mīklu patur ledusskapī.
  3. Pudiņa pulveri sajauc ar nedaud piena un cukuru, pievieno pārējam uzvārītam pienam un maisot karsē, līdz sabiezē. Nedaudz atdzesē, piejauc jogurtu un liķieri un ielej veidnē virs pusceptās mīklas.
  4. Ābolus nomizo, izņem serdes, pārgriež uz pusēm. Tos kārto veidnē, nedaudz piespiežot. Ābolus pārlej ar citrona sulu.
  5. Atlikušo mīklu sadrupina starp āboliem, cep mērenā karstumā apmēram 35 min.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi