Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Perfektie kartupeļi frī

2005. gada 11. jūnijs
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
120 min
1. Veikalos pērkamie saldētie frī kartupeļi ... nu tas nav tas. Perfekti frī kartupeļi mājas apstākļos prasa cenšanos, bet tas ir tā vērts!
2. Nomizo un sagriez kartupeļus tā, lai frī būtu apmēram 2/3 cm biezi un visi vienāda garuma. To protams vieglāk izdarīt ar mandolīnu vai citu griešanas aparātu.
3. Sagrieztos kartupeļus ieliec bļodā un pārlej tos ar ūdeni. Pamaisi un ūdeni nolej (tā tiek nomazgāta daļa stērķeles). Atkārto šo procesu vēlreiz.
4. Piepildi bļodu vēlreiz un ieliec tajā ledu. Atstāj kartupeļus ledus ūdenī vienu stundu.
5. Kad kartupeļi izmirkuši, nosusini tos virtuves dvieļos. Pa to laiku dziļā katlā ielej pa pusei augu, pa pusei zemes riekstu eļļas. KATLS NEDRĪKST BŪT VAIRĀK KĀ PUSPILNS!!! Uzkarsē eļļu, līdz tā ir 175 grādus karsta.
6. Cep frī divas vai trīs minūtes (vidū tie vēl būs mīksti). Izņem tos no eļļas un nosusini ar virtuves dvieļiem. Ļauj atdzist 30 minūtes. Ja frī ir daudz, necep visus uzreiz.
7. Kad frī padzisuši, cep tos vēlreiz, šoreiz 5-7 minūtes, lai tie kļūtu zeltaini un kraukšķīgi.
8. Apkaisi ar sāli un pasniedz ar vēlamo mērci.
Uz augšu