Perfektie kartupeļi frī

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • Augu eļļa
  • Zemes riekstu eļļa (Peanut oil)

Pagatavošana

120 min.
  1. Veikalos pērkamie saldētie frī kartupeļi ... nu tas nav tas. Perfekti frī kartupeļi mājas apstākļos prasa cenšanos, bet tas ir tā vērts!
  2. Nomizo un sagriez kartupeļus tā, lai frī būtu apmēram 2/3 cm biezi un visi vienāda garuma. To protams vieglāk izdarīt ar mandolīnu vai citu griešanas aparātu.
  3. Sagrieztos kartupeļus ieliec bļodā un pārlej tos ar ūdeni. Pamaisi un ūdeni nolej (tā tiek nomazgāta daļa stērķeles). Atkārto šo procesu vēlreiz.
  4. Piepildi bļodu vēlreiz un ieliec tajā ledu. Atstāj kartupeļus ledus ūdenī vienu stundu.
  5. Kad kartupeļi izmirkuši, nosusini tos virtuves dvieļos. Pa to laiku dziļā katlā ielej pa pusei augu, pa pusei zemes riekstu eļļas. KATLS NEDRĪKST BŪT VAIRĀK KĀ PUSPILNS!!! Uzkarsē eļļu, līdz tā ir 175 grādus karsta.
  6. Cep frī divas vai trīs minūtes (vidū tie vēl būs mīksti). Izņem tos no eļļas un nosusini ar virtuves dvieļiem. Ļauj atdzist 30 minūtes. Ja frī ir daudz, necep visus uzreiz.
  7. Kad frī padzisuši, cep tos vēlreiz, šoreiz 5-7 minūtes, lai tie kļūtu zeltaini un kraukšķīgi.
  8. Apkaisi ar sāli un pasniedz ar vēlamo mērci.

Komentāri

Ella 2015. gada 25. janvāris 13:13
loti garsigi
tereze. 2014. gada 13. maijs 15:35
labakie fri
Aleksa 2013. gada 1. janvāris 18:04
Liels paldies, tik tiešām tagad iešu uz virtuvi un mēģināšu!:))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi