Kārtainie cepumi ar ievārījumu

Sastāvdaļas

  • Apakšējai kārtai
  • 175 g miltu
  • 100 g sviesta
  • Šķipsniņa vanilīncukura
  • ½ citrona miza
  • 50 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • Virsējai kārtai
  • 3 olu baltumi
  • 125 g cukura
  • 40 g kartupeļu cietes
  • 100 g maltu riekstu vai mandeļu
  • Ievārījums ( vislabāk der melleņu, upeņu vai aveņu)
  • Glazūrai
  • Tumšā šokolāde

Pagatavošana

1 min.
  1. Apakšējai kārtai:
  2. Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām, pa vienam iemaisa olu dzeltenumus. Iesijā miltus, viegli un ātri samīca mīklu. Uz 1 stundu ieliek ledusskapī. Izveltnē puscentimetra biezumā, liek uz cepamā paīra, kas izklāts uz cepamās plāts. Apziež ar ievārījumu.
  3. Virsējai kārta:
  4. Olu baltumus saputo, pamazām pievienojot cukuru. Pieliek kartupeļu cieti, riekstus. Masu pārklāj ievārījumam. Cep mērenā karstumā apmēram 20 minūtes.
  5. Kamēr vēl silta, ar veidnītēm izspiež cepumus. Atdzisušus apziež ar šokolādes glazūru, ko pagatavo, ūdens peldē izkausējot tumšo šokolādi un pievienojot mazliet eļļas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi