Sākums > Receptes > Deserti

Kārtainie cepumi ar ievārījumu

2005. gada 10. jūnijs
Foto: Juta G.
Pagatavošana
1 min
1. Apakšējai kārtai:
2. Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām, pa vienam iemaisa olu dzeltenumus. Iesijā miltus, viegli un ātri samīca mīklu. Uz 1 stundu ieliek ledusskapī. Izveltnē puscentimetra biezumā, liek uz cepamā paīra, kas izklāts uz cepamās plāts. Apziež ar ievārījumu.
3. Virsējai kārta:
4. Olu baltumus saputo, pamazām pievienojot cukuru. Pieliek kartupeļu cieti, riekstus. Masu pārklāj ievārījumam. Cep mērenā karstumā apmēram 20 minūtes.
5. Kamēr vēl silta, ar veidnītēm izspiež cepumus. Atdzisušus apziež ar šokolādes glazūru, ko pagatavo, ūdens peldē izkausējot tumšo šokolādi un pievienojot mazliet eļļas.
Uz augšu