Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Kārtainie cepumi ar ievārījumu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Apakšējai kārtai
  • 175 g miltu
  • 100 g sviesta
  • šķipsniņa vanilīncukura
  • ½ citrona miza
  • 50 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • Virsējai kārtai
  • 3 olu baltumi
  • 125 g cukura
  • 40 g kartupeļu cietes
  • 100 g maltu riekstu vai mandeļu
  • Ievārījums ( vislabāk der melleņu, upeņu vai aveņu)
  • Glazūrai
  • Tumšā šokolāde
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Apakšējai kārtai:
  2. Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām, pa vienam iemaisa olu dzeltenumus. Iesijā miltus, viegli un ātri samīca mīklu. Uz 1 stundu ieliek ledusskapī. Izveltnē puscentimetra biezumā, liek uz cepamā paīra, kas izklāts uz cepamās plāts. Apziež ar ievārījumu.
  3. Virsējai kārta:
  4. Olu baltumus saputo, pamazām pievienojot cukuru. Pieliek kartupeļu cieti, riekstus. Masu pārklāj ievārījumam. Cep mērenā karstumā apmēram 20 minūtes.
  5. Kamēr vēl silta, ar veidnītēm izspiež cepumus. Atdzisušus apziež ar šokolādes glazūru, ko pagatavo, ūdens peldē izkausējot tumšo šokolādi un pievienojot mazliet eļļas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķu rullīši ar krēmsieru

Gurķu rullīši ar krēmsieru

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas