Sākums > Receptes > Deserti

Mousse au chocolat blanc (baltās šokolādes putas)

2005. gada 13. jūnijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Želatīnu iemērc aukstā ūdenī.
2. Šokolādi salauž, pievieno 50 ml krējuma, izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Kausēt uzmanīgi, jo šokolādi nedrīkst pārkarsēt.
3. Olas baltumus saputo stingrās putās (nedrīkst pārputot, t.i. putas nedrīkst būt graudainas). Liek vēsumā.
4. 200 ml saldo kŗejumu saputo, liek vēsuma.
5. Olas dzeltenumus, cukuru un ar 2 ēk ūdens atšķaidītu rumu puto karstā ūdens peldē, līdz iegūst vienmērīgu putainu masu.
6. Želatīnam nospiež ūdeni, izkausē, iemaisa olas dzeltenumā. Pakāpeniski pievieno un iemaisa šokolādi. Pārmaņus un pkāpeniski iecilā olas baltumu un putukrejumu. Liek dzesēties.
7. Servēšana: pagatavo piemērotu augļu mērci. (piem 300g mellenes ar nedaudz cukuru un 2 ēk. ruma, sasmalcina virtuves kombainā vai blenderī). Uz šķīvja lej nedaudz mērces, pa virsu liek ar ēdamkaroti izgrieztas pikas šokolādes putas, dekorē ar piparmētras lapu.
8. Mērce nedrīkst būt pārāk intensīva un arī ļoti salda. Galvenā sastavdaļa šim desertam ir šokolādes putas un tās ir ar mērci jāatbalsta, jāpapildina nevis jānosit.
Uz augšu