Tumšā meža kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 -4 šķēles rudzu rupjmaizes
  • 60 g šokolādes
  • 60 g miltu
  • ½tējk. cepamā pulvera
  • 2 ēd.k. kakao pulvera
  • 4 olas
  • 100 g pūdercukura
  • 100 g maltu mandeļu
  • 1 ēd.k. ķiršu liķiera
  • 1 ēd.k. ūdens
  • 75 g sviesta
  • 125 ml cukura sīrupa+2ēd.k. ķiršu liķiera
  • ½l Šantilē krēma
  • 250 g kons.ķiršu
  • 60 g rīvētas šokolādes
  • 10 šokolādē mērcētu ķiršu

Pagatavošana

1 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C. Tortes veidni ietauko un izklāj ar papīru. Mikserī sasmalcina maizi un šokolādi. Traukā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un kakao. Iejauc šokolādi un maizi. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pusi no paredzētā cukura daudzuma, līdz masa kļūst gaiša un bieza, tad pievieno mandeles, ķiršu liķieri un ūdeni, vēl sakuļ. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno atlikušo cukuru, turpina putot, līdz izveidojas spīdīga masa. Trijos paņēmienos olu baltumus iecilā miltos, pievieno kausēto sviestu un viegli samaisa. Maisījumu ielej tortes veidnē un sakarsētā cepeškrāsnī cep apmēram 35-40 min., līdz virsa, ja viegli uzspiež ir atsperīga. Gatavu cepumu izgāž uz restītēm, ļauj atdzist, sagrie 3 ripās. Katru ripu samaitrina ar ķiršu liķiera un sīrupa maisījumu. Apakšējo ripu apziež ar Šantilē krēmu, virsū liek pusi no konservētajiem ķiršim, virsū vēlreiz ziež krēmu. Uzliek nākamo kārtu un tai atkal virsū liek pildījumu. Virsējo ripu liek ar griezuma pusi uz leju.
  2. Nolīdzina tortes malas un izlīdzina izspiedušos krēmu. Ar pusi no atlikušā krēma, pārklāj tortes malas un virsu. Šķīvi ar torti liek uz palikņa, sāniem piespiež sarīvētu šokolādi.
  3. Pārliek torti uz speciāla tortes palikņa. Atlikušo krēmu izmantovirsas dekorēšanai, uzliek arī šokolādē mērcētus ķiršus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize