Madus pirags

2005. gada 23. maijs
Foto: Oļesja Pereca
Pagatavošana
1 min
1. Pienu uzsilda līdz 30 °C, pieliek cukuru, daļu miltus, atšķaidītu raugu un samaisa. Pievieno atlikušos miltus, izkausētus taukus un sāli – mīca, līdz mīkla atdalās no rokām. Mīklu nolīdzina, pārklāj ar dvieli un raudzē siltā vietā apm. 1–1,5 st. Kad mīkla uzrūgusi, to atspiež un samīca vēlreiz.
2. Pārklājumam; uzvāra sviestu, cukuru, vaniļas cukuru, mandeles un medu, tad pievieno pienu un visu atdzesē. Uzrūgušo mīklu izveltnē un liek uz cepamās plāts. Virs tās vienmērīgi sadala mandeļu masu un atstāj 15 min uzrūgt. Pēc tam liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200–250 °C 20–25 mi-
3. nūtes.
Uz augšu