Madus pirags

Sastāvdaļas

  • Mīklai: 1. 500 g miltu
  • 30 g rauga
  • 200 g piena
  • 60 g cukura
  • 1 šķipsna sāls
  • 1 ola
  • 60 g sviesta
  • Pārklājumam
  • 250 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 250 g mandeļu šķēlīšu
  • 4 ēdamk. medus
  • 6 ēdamk. piena

Pagatavošana

1 min.
  1. Pienu uzsilda līdz 30 °C, pieliek cukuru, daļu miltus, atšķaidītu raugu un samaisa. Pievieno atlikušos miltus, izkausētus taukus un sāli – mīca, līdz mīkla atdalās no rokām. Mīklu nolīdzina, pārklāj ar dvieli un raudzē siltā vietā apm. 1–1,5 st. Kad mīkla uzrūgusi, to atspiež un samīca vēlreiz.
  2. Pārklājumam; uzvāra sviestu, cukuru, vaniļas cukuru, mandeles un medu, tad pievieno pienu un visu atdzesē. Uzrūgušo mīklu izveltnē un liek uz cepamās plāts. Virs tās vienmērīgi sadala mandeļu masu un atstāj 15 min uzrūgt. Pēc tam liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200–250 °C 20–25 mi-
  3. nūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi