Torte"romeo un džuljeta"

5 1

Sastāvdaļas

  • 125 g miltu
  • Šķipsniņs sāls
  • 4 olas
  • 125 g pūdercukura
  • ½tējk. van.ekstrakta
  • 60 g kausēta sviesta
  • 100 g kafijas sviesta
  • Mandeļu pārslas apkaisīšanai
  • Krēmam
  • 125 g sviesta
  • 250 g pūdercukura
  • 1 tējk. van.ekstrakta
  • 1 ēd.k. piena vai saldā krējuma
  • 2 ēd.k. šķīstošās kafijas

Pagatavošana

1 min.
  1. Apaļo tortes veidni ietauko, ieklāj sviesta papīru. Miltus un sāli divreiz izsijā, olas un cukuru saputo, pievieno van.ekstraktu. Trijos paņēmienos iejauc izsijātus miltus. Iejaucot pēdējo miltu porciju, pievieno kausētu atdzesētu sviestu. Masu uzpilda sagatavotajā vaidnē. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 min., līdz centrā iesprausts salmiņš paliek tīrs un neaplīp. Veidni mazliet atdzesē, tad cepumu izgāž uz palikņa. Atdzisušu plāksni sagriež 3 plāksnēs, starp tām ieziež daļu kafijas krēma. Ar atlikušo krēmu pārziež tortes virspusi un sānus. Sāniem pielipina mandeļu skaidiņas.
  2. Kafijas krēmam sviestu saputo ar pūdercukuru, van.ekstraktu, pienu vai saldo krējumu. Puto , līdz masa kļūst gaiša un vijīga, beigās pievieno ēdemkarotē vāroša ūdens izšķīdinātas 2ēd.k. šķīstošās kafijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize