Kūka ar ābolu pildījumu

Sastāvdaļas

  • 250 g kv.miltu
  • 150 g sviesta
  • ½ ola
  • 100 g ūdens
  • ŠĶipsniņa citronskābes
  • 1 ola pārziešanai
  • Pildījumam
  • 1 kg saldskābu ābolu
  • 200 g cukura
  • Kanēlis

Pagatavošana

1 min.
  1. Pagatavo kārtaino mīklu, izveltnē apmēram 0,5-1cm biezā plāksnē cepamās plāts lielumā. Liek uz plāts, virs mīklas, ar nai viegli iegriežot, izveido kvadrātveida rakstu, starpā sabaksta viegli ar dakšiņu, pārziež ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī stiprā siltumā gaiši brūnu(izceptai mīklai jābūt ar viegli lūtošām sloksnītēm). Gatavo plāksni atdzesē, pārgriež uz pusēm. Vienu pusi parziež ar ābolu masu, otru pusi uzliek pa virsu un viegli piespiež. Pēc tam ar asu nazi sagriež 4-stūra gabaliņos.
  2. Ābolu masai ābolus nomizo un sīki sagriež. liek katlā un pārlej nedaudz ūdens, pievieno cukuru un savāra. Beigās pievieno kanēli. Ābolus var aizstāt ar raberberiem. Ābolu pildījumu var aizstāt ar vaniļas krēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi