Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kārtīga sēņu zupa, nevis sēņu uzlējums

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Skābētas sēnes
  • Burkāns
  • Kartupelis
  • Putraimi
  • Skābēti gurķi
  • Žāvēta cūkas gaļa
  • Lapu selerijas
  • Pētersīļi
  • 3 lauru lapas
  • 3 smaržīgie pipari
  • 5 parastie pipari
  • Ķiploks
  • Tomātu mērce
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sasmalcinātas sēnes, sauju putraimu, sagrieztus burkānus, sagrieztu žāvētu gaļu. Kad burkāni un putraimi ir gandrīz gatavi, pievieno piparus, lauru lapas, kartupeļus un skābētus gurķus. Vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Beigās pievieno sasmalcinātas selerijas, pētersīļus, ķiplokus.
  2. Ar pētersīļiem, selerijām un ķiplokiem labāk eksperimentēt, zupu ielejot traukā un pagaršojot, jo tie ļoti izmaina zupas garšu, kas var ne visiem patikt. Pievienojot tomātu mērci gandrīz divas reizes pastiprinās sēņu garša. Skābētu sēņu un gurķu vietā var ņemt sālītus vai marinētus produktus, bet tad jārēķinās, ka pavisam izmainās zupas garša. Minēto zupu nav ieteicams pārvārīt, jo tad saplūst kopā katra produkta specifiskā garša, un sāli nelieto, jo tas ir sēnēm un gurķiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu pudiņš

Zemeņu pudiņš

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas