Zupai var izmantot arī jaunu biešu lapiņas. Piezīme: es dažkārt lieku arī grūbas, bet tas ir gaumes jautājums.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
300gžāvētu cūkgaļas ribiņu
300gkāpostu lapu
4kartupeļi
3-4burkāni
1.5lūdens
1sīpols
Sāls
Pipari
Dilles
Pētersīļi
Krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Nomazgātu žāvēto gaļu pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas un turpina lēni vārīt, pieliekot sīpolu.
Notīrītus kartupeļus sagriež gabaliņos, tāpat arī burkānus, kāpostu lapas nomazgā un sagriež, liek zupā, kad gaļa gandrīz mīksta. Papildina ar sāli un pipariem pēc garšas.
Gatavo gaļu izņem. Ribiņas sagriež, liek katrā šķīvī, uzlej zupu, pārber sasmalcinātus zaļumus. Ja vēlas, papildina ar skābo krējumu.