Sākums > Receptes > Zupas

Žāvētu ribiņu - kāpostu zupa

2005. gada 19. maijs
Foto: Depositphotos.com
Zupai var izmantot arī jaunu biešu lapiņas. Piezīme: es dažkārt lieku arī grūbas, bet tas ir gaumes jautājums.
Pagatavošana
60 min
1. Nomazgātu žāvēto gaļu pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas un turpina lēni vārīt, pieliekot sīpolu.
2. Notīrītus kartupeļus sagriež gabaliņos, tāpat arī burkānus, kāpostu lapas nomazgā un sagriež, liek zupā, kad gaļa gandrīz mīksta. Papildina ar sāli un pipariem pēc garšas.
3. Gatavo gaļu izņem. Ribiņas sagriež, liek katrā šķīvī, uzlej zupu, pārber sasmalcinātus zaļumus. Ja vēlas, papildina ar skābo krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu