Žāvētu ribiņu - kāpostu zupa

Žāvētu ribiņu - kāpostu zupa
Foto: Depositphotos.com
Zupai var izmantot arī jaunu biešu lapiņas. Piezīme: es dažkārt lieku arī grūbas, bet tas ir gaumes jautājums.

Sastāvdaļas

  • 300 g žāvētu cūkgaļas ribiņu
  • 300 g kāpostu lapu
  • 4 kartupeļi
  • 3-4 burkāni
  • 1.5 l ūdens
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Krējums

Pagatavošana

60 min.
  1. Nomazgātu žāvēto gaļu pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas un turpina lēni vārīt, pieliekot sīpolu.
  2. Notīrītus kartupeļus sagriež gabaliņos, tāpat arī burkānus, kāpostu lapas nomazgā un sagriež, liek zupā, kad gaļa gandrīz mīksta. Papildina ar sāli un pipariem pēc garšas.
  3. Gatavo gaļu izņem. Ribiņas sagriež, liek katrā šķīvī, uzlej zupu, pārber sasmalcinātus zaļumus. Ja vēlas, papildina ar skābo krējumu.

    Labu apetīti!
    Gatavo gaļu izņem. Ribiņas sagriež, liek katrā šķīvī, uzlej...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi