Sākums > Receptes > Konservējumi

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

2022. gada 15. augusts
Foto: Publicitātes
"Marinēti gurķi, šoreiz pēc manas ukraiņu draudzenes receptes. Man, latvietei, neierasti - vēl pāris reizes pārjautāju - dilles tiešām nevajag? Un upeņu lapas? Nē! Pēc pāris nedēļām nogaršojām - jāteic, manai ģimenei un man garšo, kaut gan es kļūdas pēc ķimeņu vietā pirmajai porcijai pievienoju svaigu timiānu. Pēc tam uztaisīju arī ar ķimenēm, bet man ar timiānu pat labāk patīk," saka Lelde Zīda Ozoliņa, iesakot pārbaudītu marinēto gurķīšu recepti ukraiņu gaumē.
Pagatavošana
60 min
1. Burku apakšā liek burkānu ripiņas, ķimenes, ķiploka daivas, piparus, lauru lapu, tad saliek gurķus.
Foto: Publicitātes
2. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas, maisa, līdz sāls un cukurs izkūst.
3. Ar verdošu marinādi pārlej burku saturu, sterilizē burkas 7-8 minūtes, tad aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu