Sākums > Receptes > Konservējumi

Fiksais aveņu deserts ziemai

2022. gada 19. jūlijs
Foto: Publicitātes
"Gards un ātri pagatavojams aveņu deserts, ko ziemā baudām kā sorbertu vai saldējumu, ar saldējuma karoti ņemot ārā no trauka un pa virsu vēl uzliekot putukrējumu, " teic receptes un foto autore Ieva Belinska, piebilstot, ka pēc līdzīga principa saldētavas krājumiem var sagatavot arī zemenes.

Pagatavošana
10 min
1. Trauku apakšā ber 0,5 kg iepriekš nomazgātu un nosusinātu svaigo aveņu.
2. Virs ogām lej ar iebiezināto pienu sablendētas avenes (1 kg).
3. Traukus aizvāko, uzglabā saldētavā. Pirms ēšanas nedaudz atlaidina līdz vēlamajai konsistencei, pārvietojot no saldētavas uz ledusskapi.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu