Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Leģendārā Kijevas torte

FOTO: Shutterstock.com

Kijevas torte ir ne tikai Kijevas, bet arī visas Ukrainas saldā vizītkarte. Īstena šokolādes, bezē un riekstu burvība, kas pēc garšas un struktūras ļoti līdzinās latviešu iecienītajai "Cielaviņai".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Bezē plāksnēm
  • 9 olu baltumi
  • 240 g cukura
  • 50 kviešu milti
  • 150 g valriekstu kodoli, samalti
  • Krēmam "Šarlote"
  • 160 g sviesta
  • 1 tējk. konjaka
  • 1 tējk. nesaldināta kakao pulvera
  • 2 g vaniļas ekstrakta
  • Sīrupam
  • 1 ola
  • 90 g pilnpiena
  • 125 g cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo bezē plāksnes. Riekstus sajauc ar miltiem un 190 g cukura. Citā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās, putošanas beigās pievieno un iekuļ atlikušo cukuru (50 g), tad masā uzmanīgi iemaisa miltu, cukura, riekstu maisījumu.
  2. Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem. Izklāj divas veidnes ar cepamo papīru. Bezē masu liek veidnēs, izlīdzina un cep 2 stundas, tad izņem no krāsns un "atpūtina" 24 stundas istabas temperatūrā, atstājot veidnēs.
  3. Gatavo sīrupu. Katliņā pienu samaisa ar cukuru un uzkarsē. Atsevišķi saputo olu un pievieno karstajam piena-cukura maisījumam. Maisot karsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Gatavo krēmu "Šarlote". Saputo sviestu, nelielām porcijām pievieno un iekuļ atdzesēto piena sīrupu. Beigās iekuļ konjaku un vaniļu. Nedaudz vairāk kā pusi krēma liek citā bļodiņā un samaisa ar kakao.
  5. Veido torti. Ar asu nazi apgriež bezē ripu malas. Drumstalas sadrupina un liek bļodiņā. Uz pirmās tortes plāksnes liek gaišo krēmu, izlīdzina, virsū uzmanīgi liek otro plāksni. Tortes virspusi un malas pārziež ar brūno krēmu. Malas pārkaisa ar bezē drumstalām. Dekorē torti pēc savas gaumes.

    Labu apetīti!
    Veido torti. Ar asu nazi apgriež bezē ripu malas. Drumstalas...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas