Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Musa kūka "Sarkanais samts"

FOTO: Publicitātes

Pie katras kārtas īpaši piedomāts, lai kopuma veidotos īsts baudījums, ko dēvē par "Sarkano samtu". Gards biskvīts, atsvaidzinoša dzērveņu želeja un krēmīgs muss, kas visu savieno.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 3 olas
  • 120 g cukura
  • 60 g piena
  • 45 g eļļas
  • 110 g miltu
  • 8 g kakao
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk. šķidrās pārtikas krāsvielas
  • Dzērveņu želejai:
  • 350 g dzērveņu
  • 100 kg cukura
  • 10 g želatīna
  • 60 g ūdens
  • 12 g kartupeļu cietes
  • Krēmsiera musam:
  • 360 g saldā krējuma 35 %
  • 100 g cukura
  • 300 g krēmsiera
  • 10 g želatīna
  • 60 g ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

720 min.
  1. Gatavo biskvītu: Olas saputo kopā ar cukuru līdz kļūst gaisīga un gaiša masa.
  2. Pienam pievieno pārtikas krāsvielu, labi izmaisa un pievieno olu masai. Uzreiz pievieno arī eļļu un uzmanīgi, iecilājot iemaisa, lai nepazūd gaisīgums.
  3. Pēc tam pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un kakao. Atkal uzmanīgi, iecilājot samaisa.
  4. Lej mīklu formiņā un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 160° uz 45 min. Biskvītu atstāj formiņā atdzesēties.
  5. Gatavo dzērveņu želeju: Sablendē dzērvenes. Liek katliņā vārīties kopā ar cukuru un kukurūzas cieti. Visu laiku maisa. Kad parādījās burbuļi, turpina vārīt vēl 1 minūti. Izslēdz un ļauj atdzist līdz 50°.
  6. Ūdenim pievieno želatīnu un atstāj to uz 10 min. uzbriest.
  7. Pievieno uzbriedināto želatīnu dzērvenēm un maisa, kamēr izkūst.
  8. Lej 18 cm lielā formiņā un ļauj tam ledusskapī saželēt.
  9. Gatavo musu: Istabas temperatūras krēmsieru saputo kopā ar cukuru.
  10. Ūdenim pievieno želatīnu un atstāj to uz 10 min uzbriest.
  11. Saputo saldo krējumu līdz mīkstām putiņām. (Apmēram kā skābā krējuma konsistencei).
  12. Ūdens peldē atlaidina želatīnu un pievieno krēmsiera masai. Labi samaisa.
  13. Pēc tam, pa nelielām porcijām, pievieno saputoto saldo krējumu un lēnam, iecilājot apvieno viendabīgā masā.
  14. [u]Veido kūku:[/u] Ņemam izjaucamo formiņu 20 cm diametrā. Sagriež biskvītu 2 ripiņās un ar formiņas palīdzību biskvītu izspiež 18 cm lielā diametrā. Biskvīta pārpalikumus atstāj dekorēšanai.
  15. Pirmā kārta nedaudz krēmsiera muss, izlīdzina;
    Otrā kārta biskvīts, kuru iegremdē;
    Musa kārta, izlīdzina;
    Želejas kārta;
    Musa kārta, izlīdzina;
    Atkal biskvīts;
    Musa kārta, izlīdzina.
  16. Liek kūku ledusskapī uz nakti vai saldētavā uz 3 h.

    Liek kūku ledusskapī uz nakti vai saldētavā uz 3 h.

    FOTO: Publicitātes

  17. Dekorē un pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Dekorē un pasniedz.

Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas