Sākums > Receptes > Brokastis

Kārdinošā bekona maize ar sieru

2021. gada 5. oktobris
Bekons nav paslēpies starp maizes šķēlēm, bet grezni tās ir ieskāvis.
Pagatavošana
15 min
1. Ņem 2 baltmaizes šķēles un apziež ar sev iecienītu mērču kombināciju, piemēram, majonēzi un kečupu vai majonēzi un BBQ vai saldā čili mērci.
2. Uz maizītes liek šķēli tomāta un vairākas šķēlītes siera. Svarīgi - vēlams, lai siers ir patiesi labi kūstošs.
3. Tad lielākais darbiņš - maizīte rūpīgi no visām pusēm jāietin bekona šķēlē.

Ņem vērā - izvēlies bekonu, kas sagriezts pēc iespējas garākās šķēles, jo cepoties, tas saraujas un var "nostiepties" nost no maizītes. Ideāla izvēle - Amerikāņu bekona šķēles.
4. Maizīti liek uz sakarsētas pannas un cep uz vidēji zema karstuma. Bekonam jāizdodas kārdinoši brūnam, bet maizītei jāizsilst kārtīgi, lai izkusis siers, tāpēc kādu brīdī visu droši sildi zem vāka.

Lai labi garšo!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu