Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cūkgaļas kakla karbonādes cepetis ar divos veidos gatavotiem dārzeņiem

Cūkgaļas kakla karbonādes cepetis ar divos veidos gatavotiem dārzeņiem

FOTO: Madara Stankeviča

Cepetis - lieliska izvēle ne tikai svētkiem, bet arī ikdienai.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Cepetim:
  • 2 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 3-4 daiviņa/s ķiploka
  • 4-5 šampinjoni
  • 70 g siera
  • 2 ēd. k. majonēzes
  • Sinepes
  • Garšvielas cūkgaļai
  • Eļļa
  • 5 burkāni
  • Ceptajiem kartupeļiem:
  • Kartupeļi
  • Saldās paprikas pulveris
  • Sāls
  • Ķiploku pulveris
  • Kaltēti zaļumi
  • Ceptajiem dārzeņiem:
  • 1 brokolis
  • 1 paprika
  • 1 cukini
  • 5-7 šampinjoni
  • Sojas mērce
  • Medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Sāk ar gaļu: glīta kakla karbonādes gabalā veic iegriezumus (tā it kā gribētu sagriezt šķēlēs). Katrā iegriezuma vietā iesmērē sinepes, ieliek dažas šķēles iepriekš notīrītā ķiploka un šampinjonus.

  2. Tad visu gaļas gabalu ieziež ar eļļu un tālāk jau rūpīgi ierīvē ar garšvielām - te var kombinēt paši, var izmantot kādu gatavo variantu (tā darīju arī es šoreiz).
  3. Nomizo 5 vidēji lielus burkānus - negriež tos. Kārto burkānus cepamā maisa apakšā, virsū liek cepeša gaļu un tin ciet maisu.

    Gaļu cep: 180 grādos kopumā 2 stundas - 1,5 stundu maisā, atlikušo daļu ar atvērtu maisu, pēdējās 5 minūtēs starp šķēlēm ieliekot rīvēta siera un majonēzes masu (kurai arī var pievieno gan ķiploku, gan svaigus zaļumus).
  4. Nākamie rindā - kartupeļi. Tos nomizo, sagriež daiviņās - bļodā aplej ar eļļu, pievieno garšvielas un liek uz cepamās plāts.

    Krāsnī liek tad, kad gaļai atlicis cepties ne vairāk kā 40 minūtes.
  5. Tālāk seko pārējie dārzeņi. Šampinjonus sagriež biezās šķēlēs vai 4 daļās, papriku salmiņos, cukini šķēlēs, brokoli sadala rozetēs.

    Katru dārzeni, izņemot brokoli, atsevišķi sacep neliela taukvielu daudzumā, bet tā, lai tie ir zeltaini, bet vidū vēl stingri un kraukšķīgi. Brokoli noblanšē.
  6. Tad visu kopā liek pannā, pievieno sojas mērci un medu pēc garšas. Viegli uzkarsē un ņem nost no uguns.

    Ilgi nedrīkst karsēt, jo dārzeņi paliks mīksti un tādus mums nevajag.
  7. Kad viss gatavs - atliek servēt!
    Kad viss gatavs - atliek servēt!

    FOTO: Madara Stankeviča

  8. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: Madara Stankeviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas