Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas kakla karbonādes cepetis ar divos veidos gatavotiem dārzeņiem

2021. gada 3. oktobris
Foto: Madara Stankeviča
Cepetis - lieliska izvēle ne tikai svētkiem, bet arī ikdienai.
Pagatavošana
140 min
1. Sāk ar gaļu: glīta kakla karbonādes gabalā veic iegriezumus (tā it kā gribētu sagriezt šķēlēs). Katrā iegriezuma vietā iesmērē sinepes, ieliek dažas šķēles iepriekš notīrītā ķiploka un šampinjonus.

2. Tad visu gaļas gabalu ieziež ar eļļu un tālāk jau rūpīgi ierīvē ar garšvielām - te var kombinēt paši, var izmantot kādu gatavo variantu (tā darīju arī es šoreiz).
3. Nomizo 5 vidēji lielus burkānus - negriež tos. Kārto burkānus cepamā maisa apakšā, virsū liek cepeša gaļu un tin ciet maisu.

Gaļu cep: 180 grādos kopumā 2 stundas - 1,5 stundu maisā, atlikušo daļu ar atvērtu maisu, pēdējās 5 minūtēs starp šķēlēm ieliekot rīvēta siera un majonēzes masu (kurai arī var pievieno gan ķiploku, gan svaigus zaļumus).
4. Nākamie rindā - kartupeļi. Tos nomizo, sagriež daiviņās - bļodā aplej ar eļļu, pievieno garšvielas un liek uz cepamās plāts.

Krāsnī liek tad, kad gaļai atlicis cepties ne vairāk kā 40 minūtes.
5. Tālāk seko pārējie dārzeņi. Šampinjonus sagriež biezās šķēlēs vai 4 daļās, papriku salmiņos, cukini šķēlēs, brokoli sadala rozetēs.

Katru dārzeni, izņemot brokoli, atsevišķi sacep neliela taukvielu daudzumā, bet tā, lai tie ir zeltaini, bet vidū vēl stingri un kraukšķīgi. Brokoli noblanšē.
6. Tad visu kopā liek pannā, pievieno sojas mērci un medu pēc garšas. Viegli uzkarsē un ņem nost no uguns.

Ilgi nedrīkst karsēt, jo dārzeņi paliks mīksti un tādus mums nevajag.
7. Kad viss gatavs - atliek servēt!
Foto: Madara Stankeviča
8. Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu