Olas, milti un piens mājās ir teju katram vienmēr. Ogas? Tās atliek sarūpēt - ķiršu laikā izmanto tos, nesezonā vari izlīdzēties arī ar citām ogām. Mandeļu un vaniļas ekstraktu vari aizstāt ar vaniļas cukuru. Pagatavošana patiesi vienkārša, bet garša lieliska.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
465gķiršu bez kauliņiem
3olas
300mlpiena
125gcukura
65gmiltu
2tējk.vaniļas ekstrakta
1/2tējk.mandeļu ekstrakts
1/4tējk.jūras sāls
Pūdercukurs
Nesālīts sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
Ar sviestu bagātīgi ieziež cepamo formu. Ber virsū ķiršus tā, lai tie izkārtotos vienā kārtā.
Sakuļ olas, pienu, 1/2 glāzi (100 gramus) cukura, miltus, vaniļas un mandeļu ekstraktus un sāli un lielā ātrumā sablendē līdz vienmērīgai masai, apmēram 30 sekundēm.
Mīklu pārlej ķiršiem un augšu pārber ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm cukura (25 g).
Sacepumu cep apmēram 45 minūtes, līdz olu krēms ir tikko sastindzis un centrā iedurts nazis vai kūkas testeris iznāk samērā tīrs.
Ļauj atdzist vismaz 5 minūtes (sacepums sastings, kad nedaudz atdziest un pastāv), apkaisa ar pūdercukuru.
Griež šķēlēs un pasniedz siltu. Var papildināt ar saldējumu.