Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ķiršu sacepums jeb "clafoutis"

2021. gada 13. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Olas, milti un piens mājās ir teju katram vienmēr. Ogas? Tās atliek sarūpēt - ķiršu laikā izmanto tos, nesezonā vari izlīdzēties arī ar citām ogām. Mandeļu un vaniļas ekstraktu vari aizstāt ar vaniļas cukuru. Pagatavošana patiesi vienkārša, bet garša lieliska.
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
2. Ar sviestu bagātīgi ieziež cepamo formu. Ber virsū ķiršus tā, lai tie izkārtotos vienā kārtā.
3. Sakuļ olas, pienu, 1/2 glāzi (100 gramus) cukura, miltus, vaniļas un mandeļu ekstraktus un sāli un lielā ātrumā sablendē līdz vienmērīgai masai, apmēram 30 sekundēm.
4. Mīklu pārlej ķiršiem un augšu pārber ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm cukura (25 g).
5. Sacepumu cep apmēram 45 minūtes, līdz olu krēms ir tikko sastindzis un centrā iedurts nazis vai kūkas testeris iznāk samērā tīrs.
6. Ļauj atdzist vismaz 5 minūtes (sacepums sastings, kad nedaudz atdziest un pastāv), apkaisa ar pūdercukuru.
7. Griež šķēlēs un pasniedz siltu. Var papildināt ar saldējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu