Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķiršu sacepums jeb "clafoutis"

FOTO: Shutterstock.com

Olas, milti un piens mājās ir teju katram vienmēr. Ogas? Tās atliek sarūpēt - ķiršu laikā izmanto tos, nesezonā vari izlīdzēties arī ar citām ogām. Mandeļu un vaniļas ekstraktu vari aizstāt ar vaniļas cukuru. Pagatavošana patiesi vienkārša, bet garša lieliska.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 465 g ķiršu bez kauliņiem
  • 3 olas
  • 300 ml piena
  • 125 g cukura
  • 65 g miltu
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējk. mandeļu ekstrakts
  • 1/4 tējk. jūras sāls
  • Pūdercukurs
  • Nesālīts sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
  2. Ar sviestu bagātīgi ieziež cepamo formu. Ber virsū ķiršus tā, lai tie izkārtotos vienā kārtā.
  3. Sakuļ olas, pienu, 1/2 glāzi (100 gramus) cukura, miltus, vaniļas un mandeļu ekstraktus un sāli un lielā ātrumā sablendē līdz vienmērīgai masai, apmēram 30 sekundēm.
  4. Mīklu pārlej ķiršiem un augšu pārber ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm cukura (25 g).
  5. Sacepumu cep apmēram 45 minūtes, līdz olu krēms ir tikko sastindzis un centrā iedurts nazis vai kūkas testeris iznāk samērā tīrs.
  6. Ļauj atdzist vismaz 5 minūtes (sacepums sastings, kad nedaudz atdziest un pastāv), apkaisa ar pūdercukuru.
  7. Griež šķēlēs un pasniedz siltu. Var papildināt ar saldējumu.

    Lai labi garšo!
    Griež šķēlēs un pasniedz siltu. Var papildināt ar saldējumu....

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas