Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kārdinoši sulīgā rabarberu tarte

2021. gada 6. jūlijs
Foto: Publicitātes
Garda rabarberu tarte ar kraukšķīgu smilšu mīklas pamatni un bezgala sulīgu vaniļas krēma pildījumu.
Recepte un foto: Kate Logina
Pagatavošana
90 min
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.
2. Sagatavo mīklu pamatnei, visas tās sastāvdaļas sastrādājot vienmērīgā masa. Ja nepieciešams, pievieno 1-2 ēdamkarotes ūdens.
3. Kūkas formu (26 cm diametrā) ietauko un ieklāj tajā mīklu. Mīklu sadursta ar dakšiņu un liek formu ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
4. Kamēr mīkla atdziest, pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti iegriež gareniski un ar karotīti izgrebj sēkliņas.
5. Pievieno cukuru un olas, un visu sakuļ. Pievieno arī skābo krējumu un sakuļ vijīgā masā.
6. Kūkas formu izņem no ledusskapja un cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tad kūkas formu izņem no krāsns un noregulē temperatūru uz 180 °C.
7. Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež gabalos. Kūkas formā lej krējuma masu un pāri kārto rabarberus. Cep krāsnī vēl 25-30 minūtes.

Lai lai garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu