Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kūka "Četras glāzes"

FOTO: Publicitātes

Visgrūtākais šajā receptē ir nomizot ābolus un sarīvēt. Var gatavot arī no rabarberiem!
Receptes un foto autore: Laila Rudzone
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s mannas
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • Sāls šķipsna/s
  • 10-14 āboli
  • Pārliešanai:
  • 1 glāze/s piena
  • 1 ēd. k. sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Visas nosauktās sausās sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā. Veidojas sausais maisījums. Sadala 4 vienādās daļās.
  2. Ābolus nomizo un sarīvē. Lieko šķidrumu nospiež. Ja vēlas var piebērt nedaudz kanēli vai kardamonu, sajauc ar āboliem.
  3. Apaļā cepamajā veidnē ieklāj cepampapīru, sānus iesmērē ar sviestu.
  4. Ber pirmo kārtu sauso maisījumu, ar karoti izlīdzina. Tad liek virsū kārtu rīvētos ābolus pirksta biezumā, ar karoti izlīdzina un piespiež. Tad atkal sauso maisījumu un ābolu kārtu līdz saformēta kūka.
  5. Pienu ar sviestu uzvāra. Karstu lēnītēm uzlej virsū sagatavotajai kūkai. Ar dakšiņu sadursta kūku līdz veidnes apakšai tā, lai viss piens iesūcas .
  6. Liek cepties cepeškrāsnī apmēram uz stundu 185 grādos.
  7. Kad kūkai ir smuki brūna virsiņa tā ir gatava. Jāļauj atdzist pilnībā.
    Garša krēmīga, kūka mitra .

    Lai labi garšo!
    Kad kūkai ir smuki brūna virsiņa tā ir gatava. Jāļauj atdzis...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tradicionālā aukstā zupa

Tradicionālā aukstā zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas