Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes medus kūka ar vārīto krēmu un riekstiem

Šokolādes medus kūka ar vārīto krēmu un riekstiem

FOTO: Veronika Levša

Kad grūti izvēlēties starp medus un šokolādes kūku, tad var abas lieliskās garšas apvienot vienā! Lieki piebilst, ka vārītais krēms kopējo garšu tikai padara labāku!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 80 g medus
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 180-200 g miltu
  • Soda tējk.
  • Sāls šķipsna/s
  • 3 olas
  • 3 ēd. k. kakao
  • Krēmam:
  • 2 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 950 ml piena
  • 50 g sviesta
  • Glazūrai:
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 80 g sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Katliņā uz mazā uguns kausē medu, pievieno sodu. Un, nepārstājot maisīt, vāra, kamēr viss paliek smuki brūns.
  2. Tad katliņu noņem no uguns un pievieno sviestu. Labi samaisa un ļauj kārtīgi atdzist.
  3. Pa to laiku putojam ar mikseri olas, cukuru un šķipsniņu sāls. Kādas 5 minūtes.
  4. Tad medus masu pievieno olu masai. Ar mikseri drusku saputo.
  5. Pievieno izsijātus miltus, kakao, labi samaisa.
  6. Medus mīklu lej uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsnī uz 180 grādiem līdz 7 minūtēm.

    Mīkla pēc cepšanas viegli nāk nost no papīra.
  7. Gatavo krēmu: Katlā sajauc olas ar cukuru, pievieno 150 ml piena, visu sajauc.
  8. Pievieno miltus, samaisa un pielej atlikušo pienu.
  9. Vāra uz vidējas uguns, līdz krēms paliek biezs. Kad tas gatavs, iemaisa sviestu. Ļauj atdzist.
  10. Tad sagriež mīklu kādā platumā vēlas. Un apsmērē ar vārīto krēmu, uzber sakapātus riekstus.
    Pārlej ar glazūru un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

    Labu apetīti!
    Tad sagriež mīklu kādā platumā vēlas. Un apsmērē ar vārīto k...

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rūjas salāti

Rūjas salāti

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas