Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes medus kūka ar vārīto krēmu un riekstiem

2021. gada 27. aprīlis
Foto: Veronika Levša
Kad grūti izvēlēties starp medus un šokolādes kūku, tad var abas lieliskās garšas apvienot vienā! Lieki piebilst, ka vārītais krēms kopējo garšu tikai padara labāku!
Pagatavošana
200 min
1. Katliņā uz mazā uguns kausē medu, pievieno sodu. Un, nepārstājot maisīt, vāra, kamēr viss paliek smuki brūns.
2. Tad katliņu noņem no uguns un pievieno sviestu. Labi samaisa un ļauj kārtīgi atdzist.
3. Pa to laiku putojam ar mikseri olas, cukuru un šķipsniņu sāls. Kādas 5 minūtes.
4. Tad medus masu pievieno olu masai. Ar mikseri drusku saputo.
5. Pievieno izsijātus miltus, kakao, labi samaisa.
6. Medus mīklu lej uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsnī uz 180 grādiem līdz 7 minūtēm.

Mīkla pēc cepšanas viegli nāk nost no papīra.
7. Gatavo krēmu: Katlā sajauc olas ar cukuru, pievieno 150 ml piena, visu sajauc.
8. Pievieno miltus, samaisa un pielej atlikušo pienu.
9. Vāra uz vidējas uguns, līdz krēms paliek biezs. Kad tas gatavs, iemaisa sviestu. Ļauj atdzist.
10. Tad sagriež mīklu kādā platumā vēlas. Un apsmērē ar vārīto krēmu, uzber sakapātus riekstus.
Pārlej ar glazūru un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

Labu apetīti!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu