Sendviča pagatavošanā maizei ir ļoti lielā nozīme. Mūsdienās šefpavāri cenšās izvairīties no parastās tostermaizes un izmanto pašu pagatavotu dabīga ierauga maizi. Ciabatta vai līdzīga arī būs laba izvēle. Recepti piedāvā IKEA restorāna šefpavārs Oļegs Soročins.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
IKEA KNADA flatbread mix
50mleļļas
200mlūdens
Bekons
Ledus salāti
Tomāts
Majonēze
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Atveram maisiņu ielej 50 ml eļļas, 200 ml ūdens. Aizver maisiņu un labi samīc, lai sanāk viendabīga mīkla.
Sadala mīklu 6 vienādos gabalos un izrullējam ar mīklas rulli ka plānas pankūkas. Cepam uz karstās pannas BEZ eļļas 2-3 minūtes no katras puses.
Bekonu cep krāsnī 18C 10-15 min. Šeit svarīgi saprast kāds bekons garšo: vai tas ir viegli apcepts vai ļoti kraukšķīgs - attiecīgi pielāgo cepšanas ilgumu.
Pēc cepšanas bekonu nosusina uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekajiem taukiem.
Ledus salātus sagriež smalkos salmiņos.
Tomātu griež plānās šķēlēs.
Kā mērci es izmantoju 72% majonēzi ar graudu sinepēm. Kam patīk asāki ēdieni, iesaku pamēģināt majonēzi ar SriRacha mērci un kūpinātu paprikas pulveri.
Tad atliek salikt visu kopā. Ideāli, ja maizīte un uz bekons vēl silti.