Ātri pagatavojami, svaigi, bet reizē sātīgi un veselīgi salāti, kas būs lielisks papildinājums kādam pārgājienam vai atpūtai dabā.
Recepti sagatavoja ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
Foto: Jevgēnija Jansone
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
5
porcijas
3burkāni
100gredīsu
250gtomātu
4gurķi
1sarkanais sīpols
100golīvu
100gledus salātu
200gkonservētu turku zirņu
70gfetas siera
Sālspēc garšas
Piparipēc garšas
Balzamiko krēms
Pesto:
2saujabazilika
2daiviņa/sķiploka
20gparmezāna
1tējk.citrona sulas
1saujagrauzdētu mandeļu
80-100mlExtra virgin olīveļļas
Sālspēc garšas
Piparipēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Sagriež burkānus, redīsus un gurķus plānās ripiņās. Gabaliņos sagriež arī tomātus un ledus salātus, bet sīpolus sasmalcina pusgredzenos.
Lielā bļodā liek visus dārzeņus, olīvas un turku zirņus. Fetas sieru nedaudz sadrupina ar pirkstiem un pievieno pie dārzeņiem.
Lai pagatavotu pesto, virtuves kombainā vai blenderī liek visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Sasmalcina līdz drupačām. Blenderim darbojoties, pamazām pievieno olīveļļu un sablendē līdz viendabīgai masai (pievienojiet tik daudz eļļas, cik vēlaties, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).
Vedot salātus uz piknika vietu, salātu sastāvdaļas saliek lielā traukā, bet mērci ielej atsevišķi mazā trauciņā. Pirms ēšanas salātus sajauc kopā ar 2-3 ēdamkarotēm pesto, sāli un pipariem. Var rotāt ar balzamiko krēmu.