Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolkūka ar iebiezinātā piena krēmu

2021. gada 10. marts
Foto: Sanda Mekša
Mājās bija jau nedaudz pastāvējuši āboli, kurus vajadzēja likt lietā. Tapa kūka no tā, kas atrodams ledusskapī.
Paldies Receptes.lv lasītājai par iesūtīto recepti!
Pagatavošana
500 min
1. Atlaidina mīklas plāksnes, liek cepampannā, ar dakšiņu sadursta caurumus, pārsmērē ar pienu (nav obligāti), tad kādu brīdi patur istabas temperatūrā, lai mīkla nedaudz uzbriest.
2. Tikmēr nomizo ābolus, sagriež mazos gabaliņos, liek pannā cepties uz vidējas uguns. Cepšanās laikā pievieno cukuru, kanēli pēc katra ieskatiem un citrona sulu, ja āboli ir saldi. Ja āboli skābi, tad citrons nav nepieciešams. Cep līdz masa kļuvusi zeltaini brūna, bet tā, lai āboli nav pilnībā izjukuši.
Foto: Sanda Mekša
3. Kamēr āboli cepas, mīklas plāksnes (manā iepakojumā bija 5 plāksnes) liek sakarsētā cepeškrāsnī 195 grādos, cep 10 minūtes.
4. Bļodā saputo saldo krējumu.
5. Citā bļodā sakuļ krēmsieru ar iebiezināto pienu, tad pievieno putukrējumam un samaisa. Cukurs nav nepieciešams, jo krēms ir pietiekami salds no iebiezinātā piena.
Ja ir, tad krēmsieru iesaku pievienot vairāk, lai krēms būtu biezāks, citādi sanāk diezgan pašķidrs.
6. Kad viss izcepies, tad gan mīklas plāksnes, gan ābolu masu atdzesē.
Foto: Sanda Mekša
7. No esošā daudzuma sanāk 2 kūkas, katrai 2,5 mīklas plāksnes.
Kārto šādi:
1. mīklas plāksne;
2. krēms (nežēlojot);
3. āboli (apm. 1 cm kārta);
4. tad atkārto.
Pa virsu 1/2 no vienas mīklas plāksnes. Tā kā tā ir kārtainā, tad viegli sadalīt. Noslēdz ar krēmu.
Foto: Sanda Mekša
8. Kūciņas liek uz nakti ledusskapī, lai savelkas.
Foto: Sanda Mekša
9. Lai labi garšo!
Foto: Sanda Mekša
Uz augšu