Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saldskābie vistu pusspārniņi

FOTO: Publicitātes

Saldskābie vistu pusspārniņi vienkārši dievīgi gardi! Gardums no mana recepšu zelta fonda.
Receptes un foto autore: Laila Rudzone
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg pusspārniņi
  • 1/2 glāze/s miltu
  • 2 ēd. k. saldais paprikas pulveris
  • 1/2 tējk. sāls
  • Mērcei:
  • 1 ēd. k. medus
  • 3 ēd. k. tomātu mērces
  • 1 ēd. k. etiķa 9%
  • 1 ēd. k. sezama eļļa
  • 2-3 daiviņa/s ķiploka
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Bļodā ieber pus glāzi miltus ,2 ēdamk. saldo papriku, pus tējk. sāli. Visu samaisa un ieber pusspārnus . Bļodai uzliek virsū vāku - krietni sakrata . Milti dod ceptajiem spārniem kraukšķīgumu un gaļai sulīgumu.
  2. Uz cepešpannas uzklāj cepampapīru, saliek vistu pusspārnus. Eļļu nelej un neietauko!!!
  3. Sakarsētā cepēškrāsnī 185 grādos cep 40 minūtes, lai ir smuki brūni.
  4. Pa to laiku sagatavo marinādi-mērcīti: bļodā liek medu, tomātu mērci, etiķis 9%, sezama eļļu un 2-3 daiviņas ķiploka, izspiestu caur ķiploka spiedi. Ja garšo pikantāk pieber nedaudz čili pulvera.
  5. Visu kārtīgi samaisa un izceptos pusspārnus liek sagatavotā mērcītē bļodā. Uzliek vāku un kārtīgi sakrata ,lai mērcīte vienmērīgi apņem pusspārnus. Praktiski jau ir ēdami ,bet es vēlreiz uzlieku uz pannas uz pāris minūtēm vēl pacepu ,lai noglazējas pusspārni.
    Visu kārtīgi samaisa un izceptos pusspārnus liek sagatavotā...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rūjas salāti

Rūjas salāti

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas