Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

FOTO: Veronika Levša

Kolekcijas: Fotoreceptes
Plāksnes es cepu uz pannas. Tiešām ļoti ātri. Kūciņa sanāca ļoti mīksta un svaiga.
Recepte un foto no bloga: Veronika love to cook
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • Sāls šķipsna/s
  • 12 g vaniļas cukura
  • 50 g sviesta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 3-4 glāze/s miltu
  • Ogām:
  • 400 g ogu
  • 2 ēd. k. cukura
  • Vārītajam krēmam:
  • 2 olas
  • 950 ml piena
  • 8-9 ēd. k. miltu
  • 50 g sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. 3 olas sakuļ ar 150 g cukura, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru 12 g. Pievieno 50 g sviesta - istabas temperatūrā. Puto nedaudz ar mikseri.
    3 olas sakuļ ar 150 g cukura, šķipsniņu sāls un vaniļas cuku...

    FOTO: Veronika Levša

  2. Tad pievieno 1 tējkaroti cepamo pulveri un 3 - 4 tases (200 g) miltus, mīklu mīca tik ilgi, kamēr vairs nekas nelīp pie rokām. Liek atpūsties zem dvieļa.
    Tad pievieno 1 tējkaroti cepamo pulveri un 3 - 4 tases (200...

    FOTO: Veronika Levša

  3. Ogu mērcei: 400 g dažādas ogas un 2 ēdamkarotes cukura ieliek mazā katliņā, un vāra, līdz odziņas paliek mīkstas. Ļauj atdzist.
  4. Katlā 2 olas sajauc ar glāzi cukura, pievieno 150 piena, visu labi sajauc, tad pievieno 8 - 9 ēdamkarotes miltu, atkal visu labi sajauc un pievieno vēl 800 ml piena.
    Katlā 2 olas sajauc ar glāzi cukura, pievieno 150 piena, vis...

    FOTO: Veronika Levša

  5. Vāra uz vidējā uguns, līdz krēms paliek biezs, kad krēms bija gatavs, pievieno 50 g sviesta. Liek atdzist.
    Vāra uz vidējā uguns, līdz krēms paliek biezs, kad krēms bij...

    FOTO: Veronika Levša

  6. Mīklu izrullē desiņā un sagriež vairākās vienādās daļās.
    Mīklu izrullē desiņā un sagriež vairākās vienādās daļās.

    FOTO: Veronika Levša

  7. Izrullē plānās plāksnēs un cep pannā no abām pusēm bez taukiem.
    Izrullē plānās plāksnēs un cep pannā no abām pusēm bez tauki...

    FOTO: Veronika Levša

  8. Ar šķīvja palīdzību, izgriež taisnus apļus, tas ir jādara, kamēr plāksnes ir siltas. Atgriezumus liek māla, tas būs beigās dekorācijai.
    Ar šķīvja palīdzību, izgriež taisnus apļus, tas ir jādara, k...

    FOTO: Veronika Levša

  9. Tad ņem tīru šķīvi, uzsmērē mazu pikuci uz šķīvja, tad liek pirmo plāksni, smērē ogu mērci, tad otrai plāksnei uzsmērē vārīto krēmu, un prātīgi liek krēma pusi uz ogu pusi virsū, jo uz odziņām būs grūti smērēt vārīto krēmu virsū, tā vienkāršāk. Pildīju tā, vienu ar ogu mērci un otru bez mērces, tikai vārītais krēms. Tā, kamēr visas plāksnes izlietotas.
  10. Malas apsmērē ar pāri palikušo krēmu, apber ar drupačām. Man vēl klāt ir sakapātas, pannā apceptas mandeles. Liek ledusskapī uz stundu.

    Lai labi garšo!
    Malas apsmērē ar pāri palikušo krēmu, apber ar drupačām. Man...

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Liellopa gaļa sinepju mērcē

Liellopa gaļa sinepju mērcē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas