3 olas sakuļ ar 150 g cukura, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru 12 g. Pievieno 50 g sviesta - istabas temperatūrā. Puto nedaudz ar mikseri.
FOTO: Veronika Levša
Tad pievieno 1 tējkaroti cepamo pulveri un 3 - 4 tases (200 g) miltus, mīklu mīca tik ilgi, kamēr vairs nekas nelīp pie rokām. Liek atpūsties zem dvieļa.
FOTO: Veronika Levša
Ogu mērcei: 400 g dažādas ogas un 2 ēdamkarotes cukura ieliek mazā katliņā, un vāra, līdz odziņas paliek mīkstas. Ļauj atdzist.
Katlā 2 olas sajauc ar glāzi cukura, pievieno 150 piena, visu labi sajauc, tad pievieno 8 - 9 ēdamkarotes miltu, atkal visu labi sajauc un pievieno vēl 800 ml piena.
FOTO: Veronika Levša
Vāra uz vidējā uguns, līdz krēms paliek biezs, kad krēms bija gatavs, pievieno 50 g sviesta. Liek atdzist.
FOTO: Veronika Levša
Mīklu izrullē desiņā un sagriež vairākās vienādās daļās.
FOTO: Veronika Levša
Izrullē plānās plāksnēs un cep pannā no abām pusēm bez taukiem.
FOTO: Veronika Levša
Ar šķīvja palīdzību, izgriež taisnus apļus, tas ir jādara, kamēr plāksnes ir siltas. Atgriezumus liek māla, tas būs beigās dekorācijai.
FOTO: Veronika Levša
Tad ņem tīru šķīvi, uzsmērē mazu pikuci uz šķīvja, tad liek pirmo plāksni, smērē ogu mērci, tad otrai plāksnei uzsmērē vārīto krēmu, un prātīgi liek krēma pusi uz ogu pusi virsū, jo uz odziņām būs grūti smērēt vārīto krēmu virsū, tā vienkāršāk. Pildīju tā, vienu ar ogu mērci un otru bez mērces, tikai vārītais krēms. Tā, kamēr visas plāksnes izlietotas.
Malas apsmērē ar pāri palikušo krēmu, apber ar drupačām. Man vēl klāt ir sakapātas, pannā apceptas mandeles. Liek ledusskapī uz stundu.