Pavlovas "Eksotika"

2020. gada 15. decembris
Foto: Receptes.lv
Baltas olu baltumu ligzdiņas ar koši dzeltenu vārīto krēmu. Kārtīga Pavlovas "Eksotika".
Receptes un foto autore: Aiva Skuja.
Pagatavošana
200 min
1. Kuļ olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru.
2. Kas pievienots viss cukurs un kults ~4 minūtes, tad pievieno etiķi un cieti. Kuļ stingrās putās.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 grādiem.
4. Uz plāts uzklāj cepamo papīru.
5. Mazu liek konditorejas maisiņā un ar vidēja izmēra uzgali (kā puķīte) uz plāts no masas izspiež tādas kā "ligzdiņas".
6. Liek sakarsētā krāsnī ar konvekcijas režīmu uz 100 grādiem un žāvē pusotru stundu. Tad atver krāsns durtiņas un ļauj "ligzdiņām" atdzist.
7. Olu dzeltenumus ar cukuru un vanilīnu kārtīgi samaisa.
8. 250 ml piena lej klāt olu masai, pievieno cietu un miltus, kārtīgi izmaisa.
9. Otru pusi piena liek katliņā karsēties. Kad tas noticis, lej klāt iepriekš sagatavoto masu, nepārtraukti maisa, līdz sabiezē. Pēc tam masu atdzesē.
10. Sviestu saputo ar citrona sulu. Atdzisušo masu saputo ar sviestu,
11. Pavlovas pilda ar krēmu un dekorē ar augļiem.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu