Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gaļas rulete no cūku stilba

Gaļas rulete no cūku stilba

FOTO: Virtuve diviem

Gatavošanās Ziemassvētkiem notiek jau laicīgi!

Domāju aukstam galdam pagatavot ruleti no cūkas stilba, cūku ausīm un pašā viducī ieliktu kotlešu masu no vistas maltās gaļas. Tā mazliet padarīs ruleti maigāku un vēl man bija svarīgi ruletes viducī dabūt sīpolus, kurus pievienoju bagātīgi maltai gaļai.
Recepte no bloga: Virtuve diviem
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 cūkas stilbs
  • 200 g vistas maltās gaļas
  • 2 sīpoli
  • 1 selerijas sakne
  • Sinepes
  • Sāls
  • Malti pipari
  • 2-3 lauru lapas
  • 6-8 graudu pipari
  • 4-5 smaržīgie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

160 min.
  1. Te var redzēt visas sastāvdaļas: Man bija divi cūku stilbi apmēram 2 kg svarā katrs. Uz abiem stilbiem 400 g vistas maltā gaļa. Ausis man bija pāri par kg, bet nepieciešamas tikai 4 ausis uz abām ruletēm. Var likt vairāk .Ausis sagriezu apm. 2-3 cm platās strēmelēs, lai var ietīt ruletē.
    Te var redzēt visas sastāvdaļas: Man bija divi cūku stilbi a...

    FOTO: Virtuve diviem

  2. Kaulus izgriež no stilbiem un pašu liesumu, kas stilba viducī arī izgriežam laukā. Paliek mums āda ar treknumiņu un kādu liesuma fragmentu un gabals ar liesumu. Tas liesuma gabals vēl jāsagriež pa vidu šķērsām uz pusēm, nepārgriežot to līdz galam, lai sanāk viens plakans gabals.
    Kaulus izgriež no stilbiem un pašu liesumu, kas stilba viduc...

    FOTO: Virtuve diviem

  3. Izdauza liesumu ar gaļas āmuriņu, uzkaisa sāli un maltus melnos piparus, iesmērē gaļu ar sinepēm.
    Izdauza liesumu ar gaļas āmuriņu, uzkaisa sāli un maltus mel...

    FOTO: Virtuve diviem

  4. Sakārto gaļu tīšanai. Viducī ieliek malto gaļu, apkārt tai kārtojam gareniski sagrieztās cūku ausis un var sākt visu tīt.
  5. Te smuki satīta un nosieta ar auklu un uzlikta uz liela gabala folijas ar tādu aprēķinu, ka to vajadzēs ar to apņemt. Lai rulete labāk garšotu, folijā ieliek sīpola gabalus, selerijas saknes gabalus, lauru lapas, graudu melnos piparus, smaržīgos piparus. Uzkaisa vēl virsū sāli. Ausis man palika pāri, tās uzliku pa virsu. Apkaisīju tik ar sāli un pipariem.
    Te smuki satīta un nosieta ar auklu un uzlikta uz liela gaba...

    FOTO: Virtuve diviem

  6. Vēl maza atkāpe no tēmas. Man rulete bija paredzēta vēl kūpināt, tādēļ to tinu folijā. Protams, var darīt arī tā, jo pagaršoju jau gatavu, bija laba. Var ietīt no sākuma folijā un pēc kādas stundas to atklāt, lai ādiņa paliek smuki brūna. Tik tādā gadījumā, pirms ruletes tīšanas, āda jāsagriež krusteniskos kvadrātos. Vēl ļoti labu garšu piedod tas, ja sīpolam neloba mizu nost, tik noskalo un pārgriež sīpolu uz pusēm, ieliek blakus ruletei.
    Vēl maza atkāpe no tēmas. Man rulete bija paredzēta vēl kūpi...

    FOTO: Virtuve diviem

  7. Es biju salicis pa virsu ruletei sīpolu šķēles ar visu mizu.
    Es biju salicis pa virsu ruletei sīpolu šķēles ar visu mizu.

    FOTO: Virtuve diviem

  8. Liek ruletes uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos. Cep 2 stundas un 10 minūtes. Kad izņēmu no cepeškrāsns, uzliku virsū slogu. Tādas man viņas sanāca.
    Liek ruletes uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos. Cep 2 stundas...

    FOTO: Virtuve diviem

  9. Pārgriežot, ieraudzīju šādu ainu.
    Pārgriežot, ieraudzīju šādu ainu.

    FOTO: Virtuve diviem

  10. Lai izdodas un..

    Labu apetīti!
    Lai izdodas un..

Labu apetīti!

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas