Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas rulete no cūku stilba

2020. gada 10. decembris
Foto: Virtuve diviem
Gatavošanās Ziemassvētkiem notiek jau laicīgi!

Domāju aukstam galdam pagatavot ruleti no cūkas stilba, cūku ausīm un pašā viducī ieliktu kotlešu masu no vistas maltās gaļas. Tā mazliet padarīs ruleti maigāku un vēl man bija svarīgi ruletes viducī dabūt sīpolus, kurus pievienoju bagātīgi maltai gaļai.
Recepte no bloga: Virtuve diviem
Pagatavošana
160 min
1. Te var redzēt visas sastāvdaļas: Man bija divi cūku stilbi apmēram 2 kg svarā katrs. Uz abiem stilbiem 400 g vistas maltā gaļa. Ausis man bija pāri par kg, bet nepieciešamas tikai 4 ausis uz abām ruletēm. Var likt vairāk .Ausis sagriezu apm. 2-3 cm platās strēmelēs, lai var ietīt ruletē.
Foto: Virtuve diviem
2. Kaulus izgriež no stilbiem un pašu liesumu, kas stilba viducī arī izgriežam laukā. Paliek mums āda ar treknumiņu un kādu liesuma fragmentu un gabals ar liesumu. Tas liesuma gabals vēl jāsagriež pa vidu šķērsām uz pusēm, nepārgriežot to līdz galam, lai sanāk viens plakans gabals.
Foto: Virtuve diviem
3. Izdauza liesumu ar gaļas āmuriņu, uzkaisa sāli un maltus melnos piparus, iesmērē gaļu ar sinepēm.
Foto: Virtuve diviem
4. Sakārto gaļu tīšanai. Viducī ieliek malto gaļu, apkārt tai kārtojam gareniski sagrieztās cūku ausis un var sākt visu tīt.
5. Te smuki satīta un nosieta ar auklu un uzlikta uz liela gabala folijas ar tādu aprēķinu, ka to vajadzēs ar to apņemt. Lai rulete labāk garšotu, folijā ieliek sīpola gabalus, selerijas saknes gabalus, lauru lapas, graudu melnos piparus, smaržīgos piparus. Uzkaisa vēl virsū sāli. Ausis man palika pāri, tās uzliku pa virsu. Apkaisīju tik ar sāli un pipariem.
Foto: Virtuve diviem
6. Vēl maza atkāpe no tēmas. Man rulete bija paredzēta vēl kūpināt, tādēļ to tinu folijā. Protams, var darīt arī tā, jo pagaršoju jau gatavu, bija laba. Var ietīt no sākuma folijā un pēc kādas stundas to atklāt, lai ādiņa paliek smuki brūna. Tik tādā gadījumā, pirms ruletes tīšanas, āda jāsagriež krusteniskos kvadrātos. Vēl ļoti labu garšu piedod tas, ja sīpolam neloba mizu nost, tik noskalo un pārgriež sīpolu uz pusēm, ieliek blakus ruletei.
Foto: Virtuve diviem
7. Es biju salicis pa virsu ruletei sīpolu šķēles ar visu mizu.
Foto: Virtuve diviem
8. Liek ruletes uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos. Cep 2 stundas un 10 minūtes. Kad izņēmu no cepeškrāsns, uzliku virsū slogu. Tādas man viņas sanāca.
Foto: Virtuve diviem
9. Pārgriežot, ieraudzīju šādu ainu.
Foto: Virtuve diviem
10. Lai izdodas un..

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu