Torte "Plombīrs"

2020. gada 10. decembris
Foto: Publicitātes
Nežēlīgi garda.
Receptes un foto autore: Vineta Kalniņa
Pagatavošana
45 min
1. Sākumā tiek gatavots krēms. Katliņā ar biezu apakšu liek olas, sāli, cukuru, kartupeļu cieti - visu kārtīgi samaisa.
Foto: Publicitātes
2. Pievieno krējumu un atkal kārtīgi samaisa.
3. Katliņu liek vāroša ūdens peldē, karsē, nemitīgi maisot, lai neveidojas kunkuļi un masa nepiedeg. (maisīju līdz spēku izsīkumam, jebšu ~10 min. Uz beigu pusi sametās kunkuļi, taču tik pat ātri arī izlīdzinājās, iegūstot biezu krēmīgu konsistenci).
4. Ņem katliņu ārā no ūdens peldes un iemaisa sviestu līdz tas kārtīgi izkūst un liek dzesēties, ik pa laikam apmaisot, lai nekalst virsējā kārtiņa.
Foto: Publicitātes
5. Pagatavo drumstalas: 250 g miltus izsijā caur sietu, pievieno cukuru un vaniļu.
6. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves. Visu ar rokām sadrupina smalkās drumstalās. Uz sausas, sakarsētas (❗) pannas apcep drumstalas zeltaini brūnas, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg (ja nav super liela panna, tad labāk cept divās pannās. Vēlams ar augstām malām, ja maisot negrib nodrupināt visu pasauli).
Foto: Publicitātes
7. Kad krēms un drupačas atdzisušas, tās kārto veidnē pa kārtām, sākot ar drupačām. Lai krēms sanāktu vismaz 3 kārtās, ideāli piemērota būs 18 cm diametra veidne.
Foto: Publicitātes
8. Torte ir salda, krēma kārtas papildināju ar saldētām avenēm, kas deva patīkamu skābumu.
Foto: Publicitātes
9. Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu