Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Torte "Plombīrs"

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
Nežēlīgi garda.
Receptes un foto autore: Vineta Kalniņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Krēmam:
  • 2 olas
  • 130 g cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 600 g skābā krējuma
  • 50 g sviesta
  • Vaniļa
  • Drumstalām:
  • 250 g izsijātu miltu
  • 50 g cukura
  • 150 g sviesta no saldētavas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Sākumā tiek gatavots krēms. Katliņā ar biezu apakšu liek olas, sāli, cukuru, kartupeļu cieti - visu kārtīgi samaisa.
    Sākumā tiek gatavots krēms. Katliņā ar biezu apakšu liek ola...

    FOTO: Publicitātes

  2. Pievieno krējumu un atkal kārtīgi samaisa.
  3. Katliņu liek vāroša ūdens peldē, karsē, nemitīgi maisot, lai neveidojas kunkuļi un masa nepiedeg. (maisīju līdz spēku izsīkumam, jebšu ~10 min. Uz beigu pusi sametās kunkuļi, taču tik pat ātri arī izlīdzinājās, iegūstot biezu krēmīgu konsistenci).
  4. Ņem katliņu ārā no ūdens peldes un iemaisa sviestu līdz tas kārtīgi izkūst un liek dzesēties, ik pa laikam apmaisot, lai nekalst virsējā kārtiņa.
    Ņem katliņu ārā no ūdens peldes un iemaisa sviestu līdz tas...

    FOTO: Publicitātes

  5. Pagatavo drumstalas: 250 g miltus izsijā caur sietu, pievieno cukuru un vaniļu.
  6. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves. Visu ar rokām sadrupina smalkās drumstalās. Uz sausas, sakarsētas (❗) pannas apcep drumstalas zeltaini brūnas, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg (ja nav super liela panna, tad labāk cept divās pannās. Vēlams ar augstām malām, ja maisot negrib nodrupināt visu pasauli).
    Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves. Visu ar rokām sadrupi...

    FOTO: Publicitātes

  7. Kad krēms un drupačas atdzisušas, tās kārto veidnē pa kārtām, sākot ar drupačām. Lai krēms sanāktu vismaz 3 kārtās, ideāli piemērota būs 18 cm diametra veidne.
    Kad krēms un drupačas atdzisušas, tās kārto veidnē pa kārtām...

    FOTO: Publicitātes

  8. Torte ir salda, krēma kārtas papildināju ar saldētām avenēm, kas deva patīkamu skābumu.
    Torte ir salda, krēma kārtas papildināju ar saldētām avenēm,...

    FOTO: Publicitātes

  9. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas