Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Smilšu mīklas gredzeni ar riekstiem

2020. gada 8. decembris
Foto: Veronika Levša
Man novembris un decembris ir pastiprināti cepumu cepšanā. Šos es varētu kilogramiem ēst.
Pagatavošana
60 min
1. Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence. Pievieno olu un sajauc vēlreiz.
2. Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un taisa mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
3. Apcep riekstus uz sausas pannas. Sasmalcina ne pārāk sīkos gabalos.
4. Ņem ārā no ledusskapja mīklu, noņem plēvi un izrullē biezumā 6-7 mm. Izgriež nepieciešamo formu (var gan aplīšus, gan rombiņus, gan četrstūrus).
Foto: Veronika Levša
5. Apsmērē gatavo mīklu ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar riekstiem.
Foto: Veronika Levša
6. Liek uz pannas un cep 190 °С aptuveni 15 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu