Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Smilšu mīklas gredzeni ar riekstiem

Smilšu mīklas gredzeni ar riekstiem

FOTO: Veronika Levša

Man novembris un decembris ir pastiprināti cepumu cepšanā. Šos es varētu kilogramiem ēst.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 125 g cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 1 šķipsna/s cepamā pulvera
  • Sāls šķipsna/s
  • 375 g miltu
  • 100 g riekstu
  • 1 olu baltums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence. Pievieno olu un sajauc vēlreiz.
  2. Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un taisa mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  3. Apcep riekstus uz sausas pannas. Sasmalcina ne pārāk sīkos gabalos.
  4. Ņem ārā no ledusskapja mīklu, noņem plēvi un izrullē biezumā 6-7 mm. Izgriež nepieciešamo formu (var gan aplīšus, gan rombiņus, gan četrstūrus).
    Ņem ārā no ledusskapja mīklu, noņem plēvi un izrullē biezumā...

    FOTO: Veronika Levša

  5. Apsmērē gatavo mīklu ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar riekstiem.
    Apsmērē gatavo mīklu ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sa...

    FOTO: Veronika Levša

  6. Liek uz pannas un cep 190 °С aptuveni 15 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Liek uz pannas un cep 190 °С aptuveni 15 minūtes.

Lai lab...

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas