Man novembris un decembris ir pastiprināti cepumu cepšanā. Šos es varētu kilogramiem ēst.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
200gsviesta
125gcukura
1tējk.vaniļas cukura
1ola
1šķipsna/scepamā pulvera
Sālsšķipsna/s
375gmiltu
100griekstu
1olu baltums
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence. Pievieno olu un sajauc vēlreiz.
Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un taisa mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Apcep riekstus uz sausas pannas. Sasmalcina ne pārāk sīkos gabalos.
Ņem ārā no ledusskapja mīklu, noņem plēvi un izrullē biezumā 6-7 mm. Izgriež nepieciešamo formu (var gan aplīšus, gan rombiņus, gan četrstūrus).
FOTO: Veronika Levša
Apsmērē gatavo mīklu ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar riekstiem.