Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saldie ābolu sainīši

FOTO: Virtuve diviem

Jāsteidzas baudīt ābolu kūkas un pīrāgus, kamēr vēl tie nes sevī ābolu smaržu un sulīgumu. Pat nezinu ,kā šoreiz pareizi nosaukt šos gardumus. Vīrs saka-ābolu bulciņas, bet īsti nu gan tas tā nav.
Recepte no bloga: Virtuve diviem
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 6 ēd. k. skābā krējuma
  • 2 glāze/s miltu
  • 3-4 āboli
  • Cukurs
  • Kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Ar dakšiņu sajauc sviestu un krējumu.
  2. Pievieno miltus. Mīklai jābūt pietiekami mīkstai, bet nevajadzētu lipt pie rokām. Sadala uz pusēm, saplacina, ietin plēvē un uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
  3. Ābolus sagriež plānās šķēlēs, apber ar cukuru.
  4. Mīklu plāni izrullē, sagriež ap 10*10 cm lielos kvadrātos. Uzber cukuru un centrā izkārto ābolu šķēlītes. Virsū uzber kanēli. Mīklas malas paceļ uz augšu un salipina kopā tā veidojot sainīti.
  5. Cep cepeškrāsnī 200 grādos kādas 25 minūtes, līdz gaiši brūni. Atdzisušus apkaisa ar cukura pūderi.
    Cep cepeškrāsnī 200 grādos kādas 25 minūtes, līdz gaiši brūn...

    FOTO: Virtuve diviem

  6. Padomi:
    *Ābolus labāk ņemt tādus kas saldskābi, skābie šeit nederēs.
    *Var izmantot citus augļus vai ogas, ja pārāk sulīgi, cukuru samaisa ar nedaudz kartupeļu/kukurūzas cieti. Kā pildījumu var izmantot arī biezpienu.

    Lai labi garšo!
    Padomi:
*Ābolus labāk ņemt tādus kas saldskābi, skābie šeit...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas