Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vējainās kūciņas jeb Vecrīgas ar biezpiena krēma pildījumu

2020. gada 19. novembris
Foto: Publicitātes
Receptes un foto autore: Mārīte Eglīte
Pagatavošana
60 min
1. Ūdeni lej katliņā un liek uz uguns, pieliek kubiņos sagrieztu sviestu un šķipsnu sāls, silda līdz sviests izkusis un ūdens vārās, nogriež mazāku karstumu.
2. Iesijā miltus un iemaisa ar koka karoti. Var pievienot drošībai 1/2 tējk. cepamā pulvera, bet es neliku. Kad mīkla savēlusies viendabīgā masas bumbā, ņem nost no uguns un ļauj kādas 5 minūtes padzist.
3. Kad padzisusi piesit un iemaisa pa vienai olai, ja mīkla būs pa karstu, olas sarecēs.
4. Pilda konditorejas maisā un veido sev tīkamas formas.
Foto: Publicitātes
5. Cep 15 minūtes 180°, samazina karstumu uz 150° un cep vēl kādas 15-20 minūtes, atkarīgs no plīts.
6. Biezpienu sablendē vai izberž caur sietu, pieliek cukurus, pielej saldo krējumu un puto līdz biezai konsistencei, beigās pieber saspiestas saldētās avenes, iemaisa.
Foto: Publicitātes
7. Var pildīt kūciņās.

Lai izdodas!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu