Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vējainās kūciņas jeb Vecrīgas ar biezpiena krēma pildījumu

Vējainās kūciņas jeb Vecrīgas ar biezpiena krēma pildījumu

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
Receptes un foto autore: Mārīte Eglīte
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 240 ml ūdens
  • 160 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 5 olas
  • Sāls šķipsna/s
  • Pildījumam:
  • 300 ml saldā krējuma
  • 200 g biezpiens 0,5%
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 150 g brūnā cukura
  • 1/2 glāze/s saldētas avenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ūdeni lej katliņā un liek uz uguns, pieliek kubiņos sagrieztu sviestu un šķipsnu sāls, silda līdz sviests izkusis un ūdens vārās, nogriež mazāku karstumu.
  2. Iesijā miltus un iemaisa ar koka karoti. Var pievienot drošībai 1/2 tējk. cepamā pulvera, bet es neliku. Kad mīkla savēlusies viendabīgā masas bumbā, ņem nost no uguns un ļauj kādas 5 minūtes padzist.
  3. Kad padzisusi piesit un iemaisa pa vienai olai, ja mīkla būs pa karstu, olas sarecēs.
  4. Pilda konditorejas maisā un veido sev tīkamas formas.
    Pilda konditorejas maisā un veido sev tīkamas formas.

    FOTO: Publicitātes

  5. Cep 15 minūtes 180°, samazina karstumu uz 150° un cep vēl kādas 15-20 minūtes, atkarīgs no plīts.
  6. Biezpienu sablendē vai izberž caur sietu, pieliek cukurus, pielej saldo krējumu un puto līdz biezai konsistencei, beigās pieber saspiestas saldētās avenes, iemaisa.
    Biezpienu sablendē vai izberž caur sietu, pieliek cukurus, p...

    FOTO: Publicitātes

  7. Var pildīt kūciņās.

    Lai izdodas!
    Var pildīt kūciņās.

Lai izdodas!

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Puravu zupa

Puravu zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas