Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Greznā siera kūka ar āboliem un kanēli

2020. gada 11. novembris
Foto: Publicitātes
Receptes autore: Luīze Stabiņģe
Citas autores receptes skaties: nordic_sweets
Pagatavošana
100 min
1. Sviestu sagriež kubiciņos (iesaku sviestu ielikt uz stundu saldētavā, lai mīklas gatavošanas laikā tas pēc iespējas mazāk izkustu), iesijā miltus, pievieno cukuru un sāli.
2. Saberž visu kopā ar rokām vai virtuves kombainu līdz veidojas mitru smilšu konsistence (pāris lielāki sviesta gabaliņi radīs jaukas gaisa kabatiņas cepot).
3. Pievieno 1-2 ēdamkarotes ledusauksta ūdens. Ūdenim jābūt ledusaukstam, lai sviesta gabaliņi neizkustu, un to pievieno pamazām, līdz mīkla vairs nav drupana.
4. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī 30-60 min.
5. Mīklu izrullē 3-4 mm biezumā un ieklāj kūkas formā (18 cm ø), un liek cepties 180℃ apmēram 10 min., jeb kamēr pamatne ir zeltaini brūna.
6. Kamēr pamatne cepas, bļodā ievieto svaigo sieru, skābo krējumu, olas, cukuru, un vaniļas cukuru, un puto, kamēr cukurs ir izkusis.
7. No cepeškrāsns izņem apcepto pamatni un ielej pildījumu. Kūku liek cepties 180℃ 15 min.
8. Ābolus pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Sagriež 2 mm biezās šķēlītēs.
9. Sajauc cukuru un kanēli.
10. Izņem kūku no cepeškrāsns un uzmanīgi izkārto ābolu šķēlītes uz kūkas virsmas. Pārber ar kanēļa un cukura maisījumu un cep vēl 15 min. 180℃ jeb kamēr cukurs karamelizējies.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu