Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Franču ābolkūka

FOTO: Publicitātes

Labi daudz ābolu un izcils ābolpīrāgs gatavs.
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg āboli
  • 1/3 citrona sula
  • Sausās sastāvdaļas:
  • 60 g auzu miltu
  • 3 ēd. k. stēvijas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Sāls šķipsna/s
  • Mitrās sastāvdaļas:
  • 2 olas
  • 40 ml piena
  • 2 ēd. k. kokosriekstu sviests
  • Virskārtai:
  • 1 ola
  • 1 ēd. k. saldinātāja
  • 1 sauja rieksti
  • 50 g krēmsiera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Cepamo formu izklāj ar cepampapīru.
  2. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Apslaka ar citrona sulu lai nesabrūnē.
  3. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas.
  4. Otrā bļodā sajauc mitrās sastāvdaļas, samaisa un apvieno ar sausajām. Masu rūpīgi samaisa, vai arī samiksē ar mikseri.
    Kokosriekstu sviesta vietā var izmantot mandeļu vai citu riekstu sviest/eļļu.
  5. Mīklas masu lej uz āboliem un tos pārcilā, lai tie būtu vienmērīgi sajaukušies.
  6. Iegūto ābolu masu liek cepamajā formā, ar rokām izlīdzina.
  7. Cep 175 grādos 20 minūtes.
  8. Sagatavo virskārtas masu viegli saputojot olu, pievieno saldinātāju/riekstus/krēmsieru.
  9. Kad pīrāgs cepies 20 minūtes, izņem no krāsns, pārlej ar virskārtas masu un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Virsu piesedz ar cepamo papīru.
  10. Atdzisušu pīrāgu ņem āra no formas, pārkaisa ar pūdercukuru/dekorē un pasniedz.
    Atdzisušu pīrāgu ņem āra no formas, pārkaisa ar pūder...

    FOTO: Publicitātes

  11. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas