Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepumu “Svetlana” liesā versija

2020. gada 15. oktobris
Foto: Publicitātes
Kurš gan nezina Svetlanu? Nē, nevis kādu dāmu, bet īpašo cepumu. Šī versija būs figūrai draudzīgāka, jo iebiezināto pienu aizstāj krēmsiers un dateles. Nav izmantoti arī kviešu milti, tāpēc draudzīga tiem, kuri ar glutēnu "uz jūs".
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Pagatavošana
35 min
1. Bļodā sajauc visas cepuma sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un masu lej uz paplātes cepamā papīra. Ar silikona lāpstiņu vienmērīgi izlīdzina taisnstūra formā un liek 180 grādos cepties uz aptuveni 10-15 minūtēm.
2. Kad cepumu masa gatava, izņem, un kamēr tā vēl karsta, ar glāzes palīdzību izspiež apaļas cepumu formiņas.
3. Sagatavo pildījumu sablendējot abas sastāvdaļas. Iegūto masu ar karotītes palīdzību vai konditorejas tūtu pilda uz cepumiem.
4. Ūdens peldē izkausē šokolādi un ar otiņu glazē cepumus.
Foto: Publicitātes
5. Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu