Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Cepumu “Svetlana” liesā versija

FOTO: Publicitātes

Kurš gan nezina Svetlanu? Nē, nevis kādu dāmu, bet īpašo cepumu. Šī versija būs figūrai draudzīgāka, jo iebiezināto pienu aizstāj krēmsiers un dateles. Nav izmantoti arī kviešu milti, tāpēc draudzīga tiem, kuri ar glutēnu "uz jūs".
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • Cepumam:
  • 120 g rīsu miltu
  • 2 olas
  • 1-2 ēd. k. stēvijas
  • 1 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījums:
  • 180 g dateļu
  • 180 g krēmsiera
  • Glazūrai:
  • 100 g melnās šokolādes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Bļodā sajauc visas cepuma sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un masu lej uz paplātes cepamā papīra. Ar silikona lāpstiņu vienmērīgi izlīdzina taisnstūra formā un liek 180 grādos cepties uz aptuveni 10-15 minūtēm.
  2. Kad cepumu masa gatava, izņem, un kamēr tā vēl karsta, ar glāzes palīdzību izspiež apaļas cepumu formiņas.
  3. Sagatavo pildījumu sablendējot abas sastāvdaļas. Iegūto masu ar karotītes palīdzību vai konditorejas tūtu pilda uz cepumiem.
  4. Ūdens peldē izkausē šokolādi un ar otiņu glazē cepumus.
    Ūdens peldē izkausē šokolādi un ar otiņu glazē cepumus.

    FOTO: Publicitātes

  5. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Neparastās vistas filejas kotletes

Neparastās vistas filejas kotletes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. oktobris 10:26 23.10 10:26
Kāpēc biezpiena plācenīši uz pannas izjūk, ir cieti vai zaudē formu?
10 izplatītākās kļūdas

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas