Skudrupūznis

2005. gada 17. maijs
Foto: Andra Klaipiņa
Pagatavošana
100 min
1. Masa: Mīkstu margarīnu saputo ar olām, pievieno sāli, sodas un miltus. Samīca pacietu mīklu. Maļ caur gaļas mašīnu 1 cm garas desiņas. Drupatas plānā kārtā liek uz plāts un cep zeltaini brūnas. Krēms: Olas sakuļ ar cukuru, pielej pienu, iemaisa vanilīncukuru un miltus, karsē ūdens peldē, līdz sabiezē. Atdzesē un saputo ar sviestu. Var pielikt arī karoti ruma vai konjaka. Krēmu sajauc ar atdzisušām drupatām, sagrieztu marmelādi, valriekstiem, sarīvētiem āboliem, žāvētām aprikozēm. Ievilkušos masu kārto piramīdā vai arī kā vēlas. Pārkaisa ar rīvētu šokolādi un riekstiem. Ēd otrā dienā. Glazūra: Sviestu ar cukuru uz lēnas uguns izkausē, pielej pienu un iemaisa kakao. Karsē ūdens peldē, kamēr masa sabiezē. Pārlej pāri tortei. krēma vietā, ja grib ātrāk var vienkārši uzvārīt iebiezināto pienu ar cukuru (kā parasti - vāra bundžiņu ūdens peldē 2 stundas) un tad jau ar tām izceptajām "desiņām" un riekstiem, var ar citus žāvētus augļus. Šis variants ir ļoti salds. Bērniem gan parasti garšo. Es lieku ļoti tādā neregulārā tornītī, ar visvisādiem izliekumiņiem, un pārkaisu ar magonēm, tā ka sanāk toč pilns ar "skudriņām".
Uz augšu