Kabaču rulete

2020. gada 24. augusts
Foto: Madara Stankeviča
Kad tu saproti, ka esi kabaču atkarīgs, rodas vēlme izmēģināt jaunas receptes. Šoreiz tapa kabaču rulete. Izcepu vienu, bija tik laba, ka uzreiz cepu arī otru. Pildījumā var variēt ar visu, kas ienāk prātā - tomāts, paprika, kāds marinējums, gaļa. Man šoreiz pēc iespējas vienkāršāk. Rezultāts iepriecina!
Pagatavošana
55 min
1. Kabaci sarīvē un nospiež sulu. Šie 500 g ir ar jau nospiestu suliņu.
2. Notīra un sarīvē arī burkānu. Man melno darbiņu paveica virtuves kombains.
3. Sasmalcina lociņus. Visu ber bļodā.
Zaļumus var nežēlot un noteikti pievienot arī dilles un pētersīļus (es liku to, kas bija palicis mājās).
Foto: Madara Stankeviča
4. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
5. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Tad sajaukto masu lej pannā, kura ieklāt cepamais papīrs, izlīdzina.
Foto: Madara Stankeviča
6. Liek cepties aptuveni uz 20 minūtēm. Te gan jāpiebilst, ka mazliet "jāpazīst" sava krāsns - galvenais, lai biskvīts no abām pusēm skaisti brūns.
Foto: Madara Stankeviča
7. Kad biskvīts gatavs, ņem to ārā no pannas, ļauj nedaudz atdzist un tad atbrīvo arī no cepamā papīra
Foto: Madara Stankeviča
8. Kamēr dziest biskvīts vai tas cepās, sagatavo pildījumu: saspiež daiviņu ķiploku, pievieno mērces, sasmalcinātus zaļumus un sāli pēc garšas.
9. Pagatavoto mērci ziež un atdzesēta (bet ne auksta, silta!!!) biskvīta un to satin ruletē.
Foto: Madara Stankeviča
10. Ruletes pildījumā noteikti var likt kādu svaigu dārzeni vai gaļu, šī ir vienkāršotā versija, kad neko negribas sarežģīt.
Foto: Madara Stankeviča
11. Pasniedzot var uz šķīvja likt vēl papildus šo krējuma-ķiploku mērci.

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu