Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kabaču rulete

Kabaču rulete

FOTO: Madara Stankeviča

Kad tu saproti, ka esi kabaču atkarīgs, rodas vēlme izmēģināt jaunas receptes. Šoreiz tapa kabaču rulete. Izcepu vienu, bija tik laba, ka uzreiz cepu arī otru. Pildījumā var variēt ar visu, kas ienāk prātā - tomāts, paprika, kāds marinējums, gaļa. Man šoreiz pēc iespējas vienkāršāk. Rezultāts iepriecina!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Ruletei:
  • 0.5 kg kabacis
  • 100 g burkānu
  • 150 g miltu
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 3 olas
  • Lociņi
  • Persilāde
  • Sāls
  • Mērcei:
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 1-2 ēd. k. majonēzes
  • Zaļumi
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Kabaci sarīvē un nospiež sulu. Šie 500 g ir ar jau nospiestu suliņu.
  2. Notīra un sarīvē arī burkānu. Man melno darbiņu paveica virtuves kombains.
  3. Sasmalcina lociņus. Visu ber bļodā.
    Zaļumus var nežēlot un noteikti pievienot arī dilles un pētersīļus (es liku to, kas bija palicis mājās).
    Sasmalcina lociņus. Visu ber bļodā. 
Zaļumus var nežēlot un...

    FOTO: Madara Stankeviča

  4. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
    Tad sajaukto masu lej pannā, kura ieklāt cepamais papīrs, izlīdzina.
    Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. 
Tad sajaukto masu lej pan...

    FOTO: Madara Stankeviča

  6. Liek cepties aptuveni uz 20 minūtēm. Te gan jāpiebilst, ka mazliet "jāpazīst" sava krāsns - galvenais, lai biskvīts no abām pusēm skaisti brūns.
    Liek cepties aptuveni uz 20 minūtēm. Te gan jāpiebilst, ka m...

    FOTO: Madara Stankeviča

  7. Kad biskvīts gatavs, ņem to ārā no pannas, ļauj nedaudz atdzist un tad atbrīvo arī no cepamā papīra
    Kad biskvīts gatavs, ņem to ārā no pannas, ļauj nedaudz atdz...

    FOTO: Madara Stankeviča

  8. Kamēr dziest biskvīts vai tas cepās, sagatavo pildījumu: saspiež daiviņu ķiploku, pievieno mērces, sasmalcinātus zaļumus un sāli pēc garšas.
  9. Pagatavoto mērci ziež un atdzesēta (bet ne auksta, silta!!!) biskvīta un to satin ruletē.
    Pagatavoto mērci ziež un atdzesēta (bet ne auksta, silta!!!)...

    FOTO: Madara Stankeviča

  10. Ruletes pildījumā noteikti var likt kādu svaigu dārzeni vai gaļu, šī ir vienkāršotā versija, kad neko negribas sarežģīt.
    Ruletes pildījumā noteikti var likt kādu svaigu dārzeni vai...

    FOTO: Madara Stankeviča

  11. Pasniedzot var uz šķīvja likt vēl papildus šo krējuma-ķiploku mērci.

    Labu apetīti!
    Pasniedzot var uz šķīvja likt vēl papildus šo krējuma-ķiplok...

    FOTO: Madara Stankeviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptie siera bumbieri

Ceptie siera bumbieri

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas