Sākums > Receptes > Konservējumi

Degvīnā konservēti gurķi

2020. gada 24. jūlijs
Foto: DAGNIJA JANKOVSKA
Šī recepte izdodas vienmēr ! Un ir ļoti kraukšķīgi gurķīši, kuri ietīti mārrutku lapās.
Labu Jums apetīti!
Pagatavošana
999 min
1. Ņem tīru 3 litru burku. Liek tajā 5 daiviņas ķiploka, 5 melnos piparus, 7 upeņu lapas.
2. Tad ņem gurķus un obligāti katru gurķīti ietin mārrutka lapā (ierullē). Ja lapa ir ļoti plata, tad to gareniski pārplēš pa vidu uz pusi. Gurķus liek burkā, cieši vienu pie otra.
3. Tad pagatavo sālījumu - ūdenim pievieno sāli (viss ir pēc garšas). Iegūto sālījumu lej burkā uz gurķiem (bez uzkarsēšanas). Burku aizvāko ar plastmasas vāciņu un noliek uz 2 dienām nostāvēties.
4. Pēc 2 dienām nolej sālījumu katliņā, vāra 5 minūtes. Tad uzlej atpakaļ burkā uz gurķiem. Pievieno 2 ēd. karotes degvīna.
5. Burku cieši aizvāko ar metāla vāciņu.

Lai labi garšo!
Foto: DAGNIJA JANKOVSKA
Uz augšu