Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Degvīnā konservēti gurķi

Degvīnā konservēti gurķi

FOTO: DAGNIJA JANKOVSKA

Šī recepte izdodas vienmēr ! Un ir ļoti kraukšķīgi gurķīši, kuri ietīti mārrutku lapās.
Labu Jums apetīti!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • 3 litru burkai:
  • 0.5 kg gurķi
  • 5 melnie pipari
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 20 mārrutku lapa
  • 2 ēd. k. degvīns
  • 7 upeņu lapa
  • 2.0 l ūdens
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Ņem tīru 3 litru burku. Liek tajā 5 daiviņas ķiploka, 5 melnos piparus, 7 upeņu lapas.
  2. Tad ņem gurķus un obligāti katru gurķīti ietin mārrutka lapā (ierullē). Ja lapa ir ļoti plata, tad to gareniski pārplēš pa vidu uz pusi. Gurķus liek burkā, cieši vienu pie otra.
  3. Tad pagatavo sālījumu - ūdenim pievieno sāli (viss ir pēc garšas). Iegūto sālījumu lej burkā uz gurķiem (bez uzkarsēšanas). Burku aizvāko ar plastmasas vāciņu un noliek uz 2 dienām nostāvēties.
  4. Pēc 2 dienām nolej sālījumu katliņā, vāra 5 minūtes. Tad uzlej atpakaļ burkā uz gurķiem. Pievieno 2 ēd. karotes degvīna.
  5. Burku cieši aizvāko ar metāla vāciņu.

    Lai labi garšo!
    Burku cieši aizvāko ar metāla vāciņu.

Lai labi garšo!

    FOTO: DAGNIJA JANKOVSKA

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptie siera bumbieri

Ceptie siera bumbieri

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas