Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ierauga krekeri

FOTO: Matīss Miezis

Mājās cepot maizi no dabīga ierauga, regulāri paliek pāri izlietotais ieraugs.
No tā var pagatavot itin garšīgus krekerus.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • Mīklai
  • 200 g Izlietota ('nebarota') ierauga
  • 100 g miltu
  • 50 g sviesta
  • 0.5 tējk. sāls
  • Garšvielas (pēc izvēles)
  • 1 ēd. k. kaltēta rozmarīna
  • 1 ēd. k. Kaltēta raudene (oregano)
  • 2 ēd. k. sezama sēkliņu
  • 1 ēd. k. Smalki rīvēts siers
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Bļodā sajauc ieraugu, miltus, sviestu (istabas temperatūrā), sāli un garšaugus vai sēkliņas. Samīca, līdz izveidojas viendabīga, stingra (ne lipīga) mīkla.
  2. Mīklu sadala uz pusēm, saplacina taisnstūra formā un liek uz vismaz 30min ledusskapī.
  3. Sakarsē cepeškrāsni uz 180°C. Cepamo papīru un mīklas rulli nedaudz nokaisa ar miltiem. Izrullē mīklu pēc iespējas plānu (ap 2mm).
  4. Mīklu ar cepamo papīru liek pannā, pārsmērē ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli. (var pārbērt ar svaigi rīvētu Parmezan sieru)
  5. Sagriež mīklu 2x2cm gabaliņos. Ar dakšu sabaksta caurumus. Cep 20-25min, līdz zeltaini brūni.
  6. Komentāri:
    - Sviestu izņem no ledusskapja laicīgi, lai to vieglāk iemīcīt
    - Šiem krekeriem var izmantot kā kviešu tā pilngraudu miltus.
    - Droši var pievienot vai izmantot pilnīgi citas garšvielas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas