Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Polenta ar turku zirņiem un mocarellu

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Veģetārās
Atceries, ka arī ēdiena noformējumam ir nozīme!
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 80 g polentas
  • 0.5 l ūdens
  • 10 g cietā siera
  • Mērcei:
  • 480 g tomātu mērces
  • 480 g nokāstu turku zirņu
  • 20 ml Extra Virgin olīveļļas
  • 2 seleriju kāti
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 tējk. timiāna lapiņu
  • Fenheļa sēklas, anīsa sēklas vai kādas citas garšvielas pēc izvēles
  • Pasniegšanai:
  • 1 burrata vai bifeļpiena mocarella
  • Dīgsti vai rukola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Pannā sakarsē eļļu, nogriež mazu liesmu, pievieno seleriju, ķiplokus, timiānu, garšvielas un sāli. Sautē 15 minūtes.
  2. Tad pievieno tomātu pastu un pacep 2 minūtes. Pievieno tomātu mērci, zirņus un sautē 20 minūtes, kamēr sabiezē.
  3. Katlā vārošā ūdenī maisot ber polentu un maisot vāra 5 minūtes. Iemaisa sieru un sāli.
  4. Liek uz katra šķīvja polentu, virsū nedaudz mērces (puse mērces paliek vakaram), 1/4 daļu siera un rukolas lapiņas.

    Labu apetīti!
    Liek uz katra šķīvja polentu, virsū nedaudz mērces (puse mēr...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas