Lai šo ēdienu baudītu vakariņās, sagatavo laicīgi un ļauj krāsnij darīt savu darbiņu.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
600gliellopa gabalu (bez kaula)
100gbio brūno lēcu;
20mlvīnogu kauliņu eļļas
3ēd. k.tomātu pastas
1mazs, miltains ķirbis
3ķiploki
2zariņi svaiga timiāna
400mlūdens vai vīna pēc izvēles
Jūras sāls pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
200 min.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Čuguna katlā sakarsē eļļu un apcep no visām pusēm liellopa gabalus, kas sagriezti vidējā izmērā lai tie ir zeltaini. Ja tev ir mazāks katls, cep vairākos piegājienos. Izņem visus gabalus no katla.
Katlā liek lēcas un tomātu pastu un samaisa.
Pievieno ķirbi, ķiplokus, garšaugus, gaļu, sāli un piparus.
Pielej ūdeni vai vīnu un uzliek vāku. Sautē 30 minūtes, tad samazina liesmu līdz 160 grādiem un sautē vēl 2,5 stundas. Ik pa laikam pārbaudi, vai pietiek šķidruma.