Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liellopa sautējums ar ķirbi un lēcām

Liellopa sautējums ar ķirbi un lēcām

FOTO: Publicitātes

Lai šo ēdienu baudītu vakariņās, sagatavo laicīgi un ļauj krāsnij darīt savu darbiņu.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 600 g liellopa gabalu (bez kaula)
  • 100 g bio brūno lēcu;
  • 20 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 3 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 mazs, miltains ķirbis
  • 3 ķiploki
  • 2 zariņi svaiga timiāna
  • 400 ml ūdens vai vīna pēc izvēles
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
  2. Čuguna katlā sakarsē eļļu un apcep no visām pusēm liellopa gabalus, kas sagriezti vidējā izmērā lai tie ir zeltaini. Ja tev ir mazāks katls, cep vairākos piegājienos. Izņem visus gabalus no katla.
  3. Katlā liek lēcas un tomātu pastu un samaisa.
  4. Pievieno ķirbi, ķiplokus, garšaugus, gaļu, sāli un piparus.
  5. Pielej ūdeni vai vīnu un uzliek vāku. Sautē 30 minūtes, tad samazina liesmu līdz 160 grādiem un sautē vēl 2,5 stundas. Ik pa laikam pārbaudi, vai pietiek šķidruma.

    Labu apetīti!
    Pielej ūdeni vai vīnu un uzliek vāku. Sautē 30 minūtes, tad...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas