Pareiza garšvielu kombinācija ceptus dārzeņus padarīs īpašus. Un vēl tā pikantā mērce - lieliski!
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
6burkāni
6kartupeļi
2saldie kartupeļi
1ķiploks
1cukini
250gmocarellas (2x125)
4ēd. k.olīveļļas
1tējk.timiāna
1tējk.rozmarīna
1/2tējk.sāls
Mērcei:
100gmajonēzes
1tējk.Kajēnas piparu vai čili
2daiviņa/ssarīvēta ķiploka
1/2citrona sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
45 min.
Nomizo dārzeņus un sagriež vēlamā izmēra gabaliņos. Iesaku cukīni griezt lielākos gabalos, lai tas neizjuktu.
Liek bļodā un samaisi ar eļļu, timiānu, rozmarīnu, ķiploku un sāli.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem režīmā ar ventilatoru. Liec cepešpannā visus dārzeņus, izņemot cukīni, un cep 20 minūtes. Tad pievieno cukīni un cep vēl 15 minūtes.
Pa to laiku pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.
Pasniedz dārzeņus ar mērci, saplucinātu mocarellu un zaļumiem.